Birmingham rappet Aston Villas meritter

Skrøt på seg erkerivalens europacupseier i egen dagbok.

(Dagbladet.no): Birmingham City FC har fått trykket opp en elegant almanakk med klubbens logo preget i sølvfarge på omslaget. Almanakken, som sendes til sponsorer og samarbeidspartnere, inneholder blant annet enn oversikt over klubbens meritter.

Championship-topplaget skrøt blant annet av en europacupseier, en seier i den europeiske supercupen, sju FA-cuptitler og fem ligacupseire.

Flott rekke, selvsagt. Bare synd at den tilhører storebror og erkerival i Birmingham, Aston Villa FC.

Feilen ble oppdaget og slått opp på forsida av avisa Birmingham Mail på onsdag.

I går var klubben ute og beklaget seg, selv om de synes det var drøy kost at almanakken havnet på forsida i regionalavisa i Englands nest største by.

- Klubben er forbløffet over at denne enkle feilen har blitt vurdert som førstesidestoff, og kan ikke fatte at regionen mangler hendelser som er av større nyhetsinteresse, skriver klubben i en uttalelse på sin egen hjemmeside.

Meldingen avsluttes med et selvironisk glimt i øyet:

- Vi vil også gjøre det klart at Birmingham City Football Club aldri har vunnet europacupen!

STAKKARS LILLEBROR: Birmingham rykket ned fra Premier League sist sesong. Her er lagets daværende spiss Emile Heskey i duell med Aston Villa-kaptein Olof Mellberg i oktober 2005. Til venstre Eirik Bakke, som var utlånt fra Leeds til Villa. Foto: EPA/Scanpix
STAKKARS LILLEBROR: Birmingham rykket ned fra Premier League sist sesong. Her er lagets daværende spiss Emile Heskey i duell med Aston Villa-kaptein Olof Mellberg i oktober 2005. Til venstre Eirik Bakke, som var utlånt fra Leeds til Villa. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Birmingham har også publisert en beklagelse fra utgiveren Sportswise Marketing Ltd., som påtar seg den fulle og hele skylda for flausen.

I rettferdighetens navn må det også sies at feilen ble oppdaget før Birmingham rakk å distribuere boka til sine kontakter, og feilen skal nå være rettet.

Aston Villa har ifølge Birmingham Mail så langt valgt ikke å kommentere tyveriet. Kanskje like greit.