Birmingham slo Blackburn

Kan fortsatt redde plassen.

Birmingham–Blackburn 2-1.
 

Mikael Forssell satte inn det avgjørende målet på St. Andrews og holder dermed liv i kampen om å unngå nedrykk fra den engelske eliteserien for Birmingham.

Forssells mål førte til at Birmingham nå ligger à jour med Portsmouth i bunnen av tabellen med tre kamper igjen å spille.

Birmingham ligger foran Portsmouth på målforskjell. Bak jager West Bromwich. De har tre poeng opp til de to klubbene. To av de tre må ta den tunge turen ned til mesterskapsserien.

Nicky Butt satte inn kampens første mål fra kloss hold etter 62 minutter på hjemmebane mot Morten Gamst Pedersens Blackburn.

Blackburn utliknet ved tidligere Birmingham-spiller, Robbie Savage. Den kontroversielle midtbanespilleren satte inn en retur i det 78. spilleminutt.

Men Birmingham kjempet seg tilbake og finske Mikael Forssell vendte fint og satte ballen i mål bak Brad Friedel i Blackburn-målet og fastsatte sluttresultatet til 2-1 til Birmingham.

Blackburn har dermed trolig misbrukt sjansen om mesterligakvalifisering neste sesong. Den viktige fjerdeplassen innehas av Tottenham, sju poeng foran Blackburn. I tillegg jager Arsenal den viktige plassen. De er fire poeng bak Tottenham med én kamp mindre spilt.

AVGJØRELSEN: Mikael Forssell setter inn 2-1. Foto: Reuters/Scanpix
AVGJØRELSEN: Mikael Forssell setter inn 2-1. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

De to London-lagene møtes til dyst på Highbury førstkommende lørdag.

(ANB)