Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Birmingham slo Chelsea i ligaen for første gang på 20 år

Andre tap på rad for serielederen.

DETTE HOLDER: Lee Bowyer utnyttet et sovende Chelsea-forsvar, og var sikker alene med Petr Cech.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
DETTE HOLDER: Lee Bowyer utnyttet et sovende Chelsea-forsvar, og var sikker alene med Petr Cech.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Birmingham - Chelsea 1-0.

Chelsea så lenge usårlige ut på toppen av Premier League-tabellen, men forrige helg slo rustningen sprekker da Sunderland tok en sjokkerende 3-0-seier på Stamford Bridge.

I ettermiddag fortsatte problemene i Birmingham.

Skadene i midtforsvaret ser ut til å plage Chelsea mer enn hva sunt er, og selv med Alex tilbake som makker for Branislav Ivanovic, ble den bakre firerern avslørt igjen i ettermiddag.

Birmingham hadde ikke slått Chelsea i serien på de siste 16 kampene, men Lee Bowyers vinnermål sørget for første seier siden mars 1980.

- Dette var et fantastisk resultat. Chelsea har spillere som kan snu kampen på et øyeblikk, og de gjorde det nesten et par ganger i dag, men vi sto på og forsvarte oss godt. En stor prestasjon av keeperen og et flott mål, sier manager Alex McLeish, ifølge BBC.

Chelsea-manager Carlo Ancelotti vil ikke la spillerne deppe tross nederlaget.

- Jeg har sagt til dem at de ikke må miste troen på seg selv på grunn av dette, for de spilte god fotball. Resultatet er frustrerende, men vi fortjente å vinne, sier han ifølge PA.

- Laget spilte ikke bra mot Sunderland, og dette resultatet er heller ikke bra, men vi fortjente ikke å tape. Vi tapte fordi vi var uheldige, og fordi Ben Foster spilte en god kamp, sier Ancelotti.

Sikker mot Cech
Seiersmålet kom etter et drøyt kvarter. Jerome headet flott ned til Lee Bowyer, som utnyttet det gapende hullet i Chelseas midtforsvar.

Alene med Petr Cech var veteranen iskald, og dyttet enkelt inn 1-0.

Chelsea var bedre framover enn bakover.

Før pause burde bortelaget utliknet ledelsen, først da Ben Foster gjorde en god redning på Didier Drogbas frispark, så da samme ivorianer traff tverrliggeren med et hodestøt like før pause.

Men mål ble det ikke, og det skal nevnte Foster ha mye av æren for.

God Foster
Etter hvilen fortsatte nemlig Chelsea-presset, men målvakten sto som en vegg.

Han stoppet nok et Drogba-frispark tjue minutter før slutt, og hindret Salopmon Kalou etter å først ha blitt rundet noen minutter senere.

Chelsea klarte aldri å score.

Dermed er London-laget likt med Manchester United på 28 poeng i toppen av Premier League, men beholder ledelsen på målforskjell. Tre tap på de siste fire kampene er dårligere nytt enn det.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!