Birmingham til Wembley etter sterk snuoperasjon

Blir Arsenals motstander i ligacupfinalen.

STERK SNUOPERASJON: Birmingham havnet under mot West Ham, men kjempet seg tilbake og sikret Wembley-billetten i første ekstraomgang.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
STERK SNUOPERASJON: Birmingham havnet under mot West Ham, men kjempet seg tilbake og sikret Wembley-billetten i første ekstraomgang.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

West Ham holdt på å lyse opp sin triste sesong med finale i ligacupen, men Birmingham hentet inn to mål og vendte til seier.

Dermed der det Birmingham som har noe stort å glede seg til i en hverdag som preges av kampen mot nedrykk. 27. februar er Arsenal motstander i finalen på Wembley.

Eliteseriens jumbolag kom til St. Andrews med 2-1-ledelse fra den første semifinalekampen, og Carlton Cole doblet ledelsen med et kjempeskudd fra langt hold i første omgang.

Dermed ledet gjestene sammenlagt med to mål da kampen nærmet seg den siste halvtime, men Lee Bowyers scoring tente et håp for hjemmelaget. Han knallet ballen i mål etter hjørnespark fra Sebastian Larsson.

Roger Johnsons nikk på Bowyers innlegg i det 79. minutt tvang fram ekstraomganger.

Hjemmelaget var nær ved å avgjøre allerede i ordinær tid. Craig Gardner hadde to stolpetreff, det siste på overtid, men i første ekstraomgang var det omsider hans tur til å juble.

Fire minutter ut i omgangen ble Gardner spilt fram av Stephen Carr og sendte et lavt skudd i hjørnet fra 18 meter.

Spenningen var ikke over, og i slutten av første ekstraomgang hadde West Ham-innbytter Kieron Dyer en kjempesjanse til å score målet som ville sendt West Ham foran igjen på bortemålsregelen. Han fikk skyte på volley fra seks meter, men sendte ballen over mål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer