Birmingham til Wembley etter sterk snuoperasjon

Blir Arsenals motstander i ligacupfinalen.

STERK SNUOPERASJON: Birmingham havnet under mot West Ham, men kjempet seg tilbake og sikret Wembley-billetten i første ekstraomgang.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
STERK SNUOPERASJON: Birmingham havnet under mot West Ham, men kjempet seg tilbake og sikret Wembley-billetten i første ekstraomgang.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren StaplesVis mer

West Ham holdt på å lyse opp sin triste sesong med finale i ligacupen, men Birmingham hentet inn to mål og vendte til seier.

Dermed der det Birmingham som har noe stort å glede seg til i en hverdag som preges av kampen mot nedrykk. 27. februar er Arsenal motstander i finalen på Wembley.

Eliteseriens jumbolag kom til St. Andrews med 2-1-ledelse fra den første semifinalekampen, og Carlton Cole doblet ledelsen med et kjempeskudd fra langt hold i første omgang.

Dermed ledet gjestene sammenlagt med to mål da kampen nærmet seg den siste halvtime, men Lee Bowyers scoring tente et håp for hjemmelaget. Han knallet ballen i mål etter hjørnespark fra Sebastian Larsson.

Roger Johnsons nikk på Bowyers innlegg i det 79. minutt tvang fram ekstraomganger.

Hjemmelaget var nær ved å avgjøre allerede i ordinær tid. Craig Gardner hadde to stolpetreff, det siste på overtid, men i første ekstraomgang var det omsider hans tur til å juble.

Fire minutter ut i omgangen ble Gardner spilt fram av Stephen Carr og sendte et lavt skudd i hjørnet fra 18 meter.

Spenningen var ikke over, og i slutten av første ekstraomgang hadde West Ham-innbytter Kieron Dyer en kjempesjanse til å score målet som ville sendt West Ham foran igjen på bortemålsregelen. Han fikk skyte på volley fra seks meter, men sendte ballen over mål.

(NTB)