HVA HOLDER HAN PÅ MED? José Mourinho har ved tre anledninger denne uka vist lillefingeren til omgivelsene. Her etter Valencia-kampen tirsdag. Foto: NTB scanpix
HVA HOLDER HAN PÅ MED? José Mourinho har ved tre anledninger denne uka vist lillefingeren til omgivelsene. Her etter Valencia-kampen tirsdag. Foto: NTB scanpixVis mer

Dramaet i Manchester United

Bisarr Mourinho-finger skaper spekulasjoner

José Mourinho har gjort tegn med lillefingeren tre ganger på ei uke. Gjentok øvelsen etter superdramaet på Old Trafford lørdag.

  • Manchester United - Newcastle 3-2

José Mourinho (55) var gjennom en berg-og-dal-bane under kampen mot Newcastle lørdag kveld. 0-2 ble til 3-2. Og trolig berget han managerjobben i Manchester United, i det minste på kort sikt.

Engelske søndagsaviser koker over at United-artikler i dag, og én overskrift går igjen: «Manhunt.» Den refererer til det Mourinho sa i et TV-intervju etter kampen, der han mener det har vært en klappjakt på ham.

MENNESKEJAKT 1: Baksida av The Sun on Sunday.
MENNESKEJAKT 1: Baksida av The Sun on Sunday. Vis mer

Av de mer kuriøse vriene fra kampen er Mourinhos «lillefingertegn». Tre ganger den siste uka har han vinket med lillefingeren. Første gang var i forbindelse med 0-0-kampen mot Valencia tirsdag. Så gjorde han det igjen før kampen i går, da United forlot hotell Lowry etter et spillermøte.

På vei ut av Old Trafford lørdag kveld viste han fram lillefingeren for tredje gang.

- Hva prøver han å si? spør engelske aviser og folk på sosiale medier. Men foreløpig har ingen fått svar.

Engelske medier har i kjent stil fått hjelp av leppelesere. Angivelig uttalte Mourinho det portugisiske uttrykket «fodas filhos de puta» på vei ut av Old Trafford i går. Kort fortalt handler dette om at du ber noen dra til helvete.

Sparken?

Fredag kveld skrev Daily Mirror at Mourinho ville få sparken uansett hva som skjedde mot Newcastle. Oppslaget ble det store samtaletemaet før kampen i går, og opplysningene stammet angivelig fra «seniorkilder» på Old Trafford.

Søndag skriver avisa at Real Madrids tidligere trener, Zinédine Zidane, er blitt oppfordret til ikke å takke ja til andre jobber, i påvente av en avklaring i United. Samtidig opplyser Alain Migliaccio - agenten som representerer Zidane - at en jobb i England ikke står øverst på lista.

- Jeg tror ikke han vil være trener i England. Det er ikke helt hans stil. Jeg har diskutert dette med ham, og han er ikke tiltrukket av en jobb her, sier agenten til den franske avisa Journal du Dimanche.

MENNESKEJAKT 2: Baksida av Sunday Star.
MENNESKEJAKT 2: Baksida av Sunday Star. Vis mer

Disse uttalelsene - i kombinasjon med seieren lørdag - kan bety at Mourinho har kjøpt seg litt tid.

De tidligere United-spillerne Rio Ferdinand og Paul Scholes - som nå jobber for BT Sport - er blant dem som beskyldes for å delta i «menneskejakten». På TV i går fnyste Ferdinand av disse påstandene - og var krystallklar:

- Som trener i en av verdens største fotballklubber skal du tåle at det er søkelys på deg!

Stolthet

Andy Dunn - som skriver under vignetten «Storbritannias beste spaltist på Old Trafford» i Sunday Mirror - mener det til sjuende og siste handlet om spillernes stolthet i går.

MENNESKEJAKT 3: Baksida av Sunday Mirror.
MENNESKEJAKT 3: Baksida av Sunday Mirror. Vis mer

- Tror du at de gjorde det for José? Ikke en sjanse i havet. De gjorde det for sin egen stolthet, mener Dunn.

- Etter kampen marsjerte Mourinho ut alene, som han alltid pleier. Spillerne oppsøkte ham ikke, det trengte de heller ikke å gjøre. De gjorde dette for seg selv.

- United er fortsatt en råtten klubb, erklærer Oliver Holt i The Mail On Sunday.

Blant andre kuriøse vrier fra lørdagens kamp er at Sky Sports-ekspert Paul Merson mener Arsène Wenger kan være rett mann til å erstatte Mourinho.

Premier League tar nå landslagspause fram til 20. oktober. Da blir Manchester United og Mourinho kastet rett uti det igjen. Motstander: Chelsea på Stamford Bridge.