Europa League

- Bisarr teori

Ole Gunnar Solskjær (48) fikk spørsmål om hvorfor borteformen er bedre enn hjemmeformen. Forklaringen vekker oppsikt. - Bisarr teori, skriver lokalavisa Manchester Evening News.

MØTER GRANADA: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. Foto: NTB
MØTER GRANADA: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Manchester United - Granada, kl. 21.00 torsdag

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United forbereder returkampen i Europa League mot Granada i morgen kveld. Laget har 2-0 å gå på fra det første oppgjøret i kvartfinalen.

Men ingenting er hogd i stein. Og spesielt ikke når kampen går på Old Trafford.

I Premier League har poengfangsten vært bedre borte enn hjemme denne sesongen. På en pressekonferanse i ettermiddag fikk Solskjær spørsmål om dette. Og svaret får flere til å sperre opp øynene.

I LEDELSEN: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United slo Granada 2-0 borte sist torsdag. Foto: NTB
I LEDELSEN: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United slo Granada 2-0 borte sist torsdag. Foto: NTB Vis mer

- Hvorfor er det sånn at borteformen er bedre enn hjemmeformen?

- Dere vil se en forandring nå, sier manageren.

- Hvis dere ser bannerne rundt klubben, så er de ikke røde lengre. Vi har sett på dette (hvorfor borteformen er bedre). Det skulle ikke være noen grunn, egentlig.

Han fortsetter:

- Men noen av spillerne har nevnt at når de skal se etter lagkameraten - om han er der eller ikke - så er det vanskelig å se rød skjorte mot rød bakgrunn og røde seter. Vi har prøvd å forandre på dette, sammen med antirasisme-kampanjen. Så nå er ikke bannerne røde.

MYE RØDT: De røde tribunene går i ett med de røde draktene på Old Trafford. Det har ikke talt til Manchester Uniteds fordel. Her feirer Marcus Rashford og Edinson Cavani en scoring. Foto: NTB
MYE RØDT: De røde tribunene går i ett med de røde draktene på Old Trafford. Det har ikke talt til Manchester Uniteds fordel. Her feirer Marcus Rashford og Edinson Cavani en scoring. Foto: NTB Vis mer

Med publikum på Old Trafford er dette normalt ikke et problem. Men rødt mot rødt kan altså ha trukket ned hjemmeformen, ifølge manageren.

- Ole Gunnar Solskjær kommer med en bisarr teori om hvorfor Manchester United underpresterer hjemme, skriver lokalavisa Manchester Evening News etter pressekonferansen.

Om hjemmeformen understreker Solskjær:

- Det skulle ikke være noen grunn til det. Men hvis du leder 4-0 (som laget gjorde mot Real Sociedad i Europa League), så trenger du ikke å vinne hjemme. I den første kampen mot AC Milan slapp vi inn mål i det siste minuttet (1-1), påpeker han.

MENTALITETSENDRING: Ole Gunnar Solskjær mener spillerne har endret seg under hans ledelse. Video: Rødt Kort Vis mer

- Jeg synes fortsatt vi har spilt gode kamper hjemme. Vi startet dårlig med tre tap for Crystal Palace, Tottenham og Arsenal. Så har vi forbedret oss etter dette.

For 25 år siden bannlyste sir Alex Ferguson grå drakter. Årsaken var at spillerne ikke så hverandre godt nok.

- Dette er Oles grå drakt-øyeblikk, skriver Gary Neville på Twitter.

Torsdag kveld handler det om en semifinalebillett i Europa League. Turneringen er den eneste tittelsjansen Manchester United nå har igjen.

Harry Maguire, Scott McTominay og Luke Shaw er alle suspendert til kampen torsdag. Eric Bailly er heller ikke tilgjengelig etter at han ble smittet av corona på landslagsoppdrag med Elfenbenskysten.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer