Bisarre russerscener i U23-VM: - Dette har vi aldri sett før

 - Jeg hørte treneren var forbannet. 

VILLE DELE GULLET: Alexander Bolsjunov, Aleksej Tsjervotkin og Denis Spitsov gikk sammen over mål. Til slutt ble Bolsjunov (til høyre) kåret som vinner. Foto: FIS
VILLE DELE GULLET: Alexander Bolsjunov, Aleksej Tsjervotkin og Denis Spitsov gikk sammen over mål. Til slutt ble Bolsjunov (til høyre) kåret som vinner. Foto: FISVis mer

30 kilometer med skibytte utviklet seg til bisarre scener i U23-VM lørdag kveld.

Tre russere kom sammen inn på oppløpssida. Rett før mål stoppet de opp og bestemte seg for å dele seieren. På et gitt signal gikk de sammen over målstreken.

- Dette har vi aldri sett før i et VM. Jeg hørte treneren var forbannet, sier den norske deltakeren Chrisander Skjønberg Holth til Dagbladet. Selv kom han på 25. plass.

Overlegne

U23-VM arrangeres i Soldier Hollow i Utah, USA. De tre russerne som kom sammen inn på stadion var Alexander Bolsjunov, Aleksej Tsjervotkin og Denis Spitsov.

Disse gutta var også overlegne på 15-kilometeren to dager tidligere. Da var Bolsjunov 21,8 sekunder foran Tsjervotkin i mål. Spitsov på tredjeplass var 28,2 sekunder bak vinneren.

Denne gang bestemte russerne seg for å dele gullet. De gikk tilsynelatende likt over mål, noe som skapte problemer for arrangøren. Etter mye fram og tilbake ble det likevel kåret en vinner.

Reagerte

Bolsjunov ble dømt først - 0.00,2 minutter foran Tsjervotkin. Spitsov på tredjeplass var 0.00,5 minutter bak.

Gaute Kvåle ble beste nordmann på sjetteplass. Målgangen var den store snakkisen etterpå.

- Mange reagerte. Jeg hørte treneren var forbannet, sier nordmannen Chrisander Skjønberg Holth.

- Det er ikke godt å vite hva de tenkte. Det skal kåres en vinner. Hvis det hadde vært en spurt - og de kom sammen over mål - hadde det vært forståelig. Men dette var en ganske rar måte å gjøre det på.

Aldri sett før

- Har du sett noe liknende tidligere?

- Jeg har sett noen rare målganger. Men ikke tre stykker sammen over mål i et VM.

Det måtte målfoto og jurymøte til for å kåre vinneren.

30 kilometer med skibytte var den siste øvelsen i U23-VM.