Bisarre russerscener i U23-VM: - Dette har vi aldri sett før

 - Jeg hørte treneren var forbannet. 

VILLE DELE GULLET: Alexander Bolsjunov, Aleksej Tsjervotkin og Denis Spitsov gikk sammen over mål. Til slutt ble Bolsjunov (til høyre) kåret som vinner. Foto: FIS
VILLE DELE GULLET: Alexander Bolsjunov, Aleksej Tsjervotkin og Denis Spitsov gikk sammen over mål. Til slutt ble Bolsjunov (til høyre) kåret som vinner. Foto: FIS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

30 kilometer med skibytte utviklet seg til bisarre scener i U23-VM lørdag kveld.

Tre russere kom sammen inn på oppløpssida. Rett før mål stoppet de opp og bestemte seg for å dele seieren. På et gitt signal gikk de sammen over målstreken.

- Dette har vi aldri sett før i et VM. Jeg hørte treneren var forbannet, sier den norske deltakeren Chrisander Skjønberg Holth til Dagbladet. Selv kom han på 25. plass.

Overlegne

U23-VM arrangeres i Soldier Hollow i Utah, USA. De tre russerne som kom sammen inn på stadion var Alexander Bolsjunov, Aleksej Tsjervotkin og Denis Spitsov.

Disse gutta var også overlegne på 15-kilometeren to dager tidligere. Da var Bolsjunov 21,8 sekunder foran Tsjervotkin i mål. Spitsov på tredjeplass var 28,2 sekunder bak vinneren.

Denne gang bestemte russerne seg for å dele gullet. De gikk tilsynelatende likt over mål, noe som skapte problemer for arrangøren. Etter mye fram og tilbake ble det likevel kåret en vinner.

Reagerte

Bolsjunov ble dømt først - 0.00,2 minutter foran Tsjervotkin. Spitsov på tredjeplass var 0.00,5 minutter bak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer