Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bisarre rykter etter stygg krasj: - Det blir bare villere og villere

Hva skjedde egentlig da Fernando Alonso mistet kontrollen?

UVISST HVA SOM SKJEDDE: Fernando Alonso (innfelt) mistet kontrollen over bilen og krasjet i slutten av februar. Bildet viser hvordan han ble skjermet før han ble fløyet til sykehus. Foto: QUIQUE GARCIAN / AFP / NTB Scanpix
UVISST HVA SOM SKJEDDE: Fernando Alonso (innfelt) mistet kontrollen over bilen og krasjet i slutten av februar. Bildet viser hvordan han ble skjermet før han ble fløyet til sykehus. Foto: QUIQUE GARCIAN / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den doble formel 1-verdensmesteren Fernando Alonso (33) måtte overnatte på sykehus etter at han krasjet i en mur under testing i Barcelona 23. februar.

Det ble rapportert at Alonso mistet kontollen over bilen i sving tre i 240 km/t på Circuit de Barcelona-Catalunya. Men seinere kom det motstridende meldinger om hvor høy farten egentlig var.

Føreren kom heldigvis fra den stygge krasjen uten store skader.

Uklar årsak McLaren-teamet hevdet at ulykken skyldtes uforutsigbare stormkast i den akutelle svingen, og omtalte det som en «normal testulykke»

Det er fortsatt uklart om Alonso gjorde en personlig feil, eller om det var noe galt med bilen.

Det har ført til bisarre rykter og spørsmål rundt hva som egentlig skjedde.

BBCs Andrew Benson skriver at det ikke er normalt at en fører av Alonsos kaliber å krasje under en testkjøring på denne måten.

Det har blant annet blitt spekulert i om Alonso fikk en form for illebefinnende i bilen som gjorde at han mistet kontrollen.

Alonso skal uansett ha vært ved bevissthet, fordi han bremset og skiftet gir like før det smalt.

Ville rykter De villeste ryktene vil ha det til at formel 1-føreren fikk støt som følge av 600 watt gjennom kroppen. Den teorien kjøper ikke noen av Danmarks største motorsportnavn.

- Det blir villere og villere. Fantasien får fritt løp, sier Jan Magnusson ifølge danske Ekstrabladet.

Han har vanskelig for å tro på ryktene, og kaller det «usannsynlig».

- Jeg vet at det er en meget sofistikert racerbil, og at de har noen veldig omfattende sikkerhetssystem for å unngå disse tingene. Det er meget usannsynlig at en kjører får støt når han kjører, sier Magnusson.

Merkelig ulykke Det er liten tvil om at ryktene oppstod fordi McLaren ikke var tydelig i uttalelsen om hva som faktisk skjedde.

Sebastian Vettel kjørte like bak Fernando Alonso. Han omtaler hendelsen som en «merkelig ulykke».

Det har også versert rykter i spanske medier om at Alonso trodde han levde i 1995 like etter ulykken, og at han fortalte legene at han kjørte gokart - og ønsket å kjøre formel 1 en vakker dag.

Det tilbakevises av McLaren i dag.

- Det var ikke så dramatisk. Det var bare en normal hjernerystelse som førte til at han mistet kortidshukommelsen. Det er ikke så dramatisk som du leser i media, sier McLaren-sjef Eric Boullier ifølge Sky Sports.

Det er uvisst når Alonso igjen blir å finne bak rattet i bilen sin. Ifølge sjefen er han allerede veldig frustrert over å ikke få kjøre.

Hele Norges coronakart