Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Maradona flytter til Hviterussland

Bisarre scener da Maradona ble presentert i sin nye jobb

- Jeg kan leve uten problemer i Hviterussland, sier Diego Maradona.

NYTT EVENTYR: Diego Maradona flytter fra De forente arabiske emirater til Hviterussland. Foto: Sergei Gapon / AFP Photo / NTB Scanpix
NYTT EVENTYR: Diego Maradona flytter fra De forente arabiske emirater til Hviterussland. Foto: Sergei Gapon / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer

Den argentinske fotballegenden ble i går presentert som ny formann i den hviterussiske klubben Dinamo Brest.

Etter å ha skapt skandaleoverskrifter med sin tilstedeværelse i VM i Russland, flytter Maradona nå til nabolandet.

- Da jeg var liten hadde jeg ikke sko, og jeg gikk rundt på bare føtter. Så jeg er ikke redd for snø. Jeg kan leve i Hviterussland uten problemer, sa Maradona under en pressekonferanse, ifølge AFP.

Saken fortsetter under bildet.

SPEKTAKULÆR PRESENTASJON: Maradona i en pansret bil. Foto: Vasily Fedosenko / Reuters / NTB Scanpix
SPEKTAKULÆR PRESENTASJON: Maradona i en pansret bil. Foto: Vasily Fedosenko / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Han landet i Hviterussland med et privatfly i går. Han ble introdusert for fansen ved å bli kjørt med en pansret bil langs tribunen på stadion Regional Sport Complex Brestsky.

57-åringen holdt også en pressekonferanse der han uttrykte et ønske om å få møte Hviterusslands autoritære president Aleksandr Lukasjenko.

- Jeg har gode minner fra Fidel Castro, Hugo Chávez og Muammar al-Gaddafi, og jeg kjenner også Putin. Nå vil jeg ta et bilde med Lukasjenko. Jeg håper han blir vår fan, sa Maradona om «Europas siste diktator».

Maradona var forrige sesong trener for den emiratarabiske klubben Al-Fujairah SC. I Dinamo Brest vil han jobbe med den «strategiske utviklingen av klubben», skriver Fox.

Saken fortsetter under bildet.

GODT HUMØR: Maradona var i lunefullt humør da han ble presentert som Dinamo Brests nye formann. Her får han en ring. Foto: Vasily Fedosenko / Reuters / NTB Scanpix
GODT HUMØR: Maradona var i lunefullt humør da han ble presentert som Dinamo Brests nye formann. Her får han en ring. Foto: Vasily Fedosenko / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Den hviterussiske klubben har aldri vunnet den hjemlige ligaen, men etter at en investor fra De forente arabiske emirater investerte i klubben, har Dinamo Brest tatt to cuptitler og har planer om å bygge en stadion med kapasitet på 30 000 tilskuere.

- I om med at Diego kommer til å bo i Brest, så tror jeg folk fra hele verden til komme til kampene, sier Viktor Radkov, utviklingssjef i Dinamo Brest.

Radkov sier at Maradona kommer til å bo på en herregård i Brest.

- Han hadde noen betingelser, men alle var fornuftige, sier Radkov.

Dinamo Brest ligger på sjetteplass i den hviterussiske ligaen. Bate Borisov topper divisjonen.