Bisarre scener: - Grusomt

Frida Karlsson (23) var suveren på jaktstarten i Ruka. Men før start oppsto det spesielle scener. - Fyttikatta! Hva var det der?, sier Ingvild Flugstad Østberg (32) til Dagbladet.

HØYT: Pipelyden før start rystet flere av langrennsstjernene. Video: Løkås/Haarstad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

RUKA/OSLO (Dagbladet): Ingen kunne gjøre noe med Frida Karlsson på søndagens jaktstart i Ruka. Den svenske jenta gikk ut sammen med Ebba Andersson, men tre kilometer før mål satte Karlsson inn et voldsomt rykk.

Luka ble aldri tettet, og Karlsson gikk inn til sin første verdenscupseier denne sesongen. Andersson ble nummer to, mens Tiril Udnes Weng spurtet inn til en tredjeplass.

- Det var kjempegøy. Vi tenkte at vi skulle kjøre hardt fra start og aldri la dem komme innpå oss. Det gjorde vi, og merket raskt at vi gikk fortere enn dem bak oss, sier Karlsson til Dagbladet.

BARIS: Johannes Høsflot Klæbo viser muskler etter en feilfri sesongåpning i Ruka, Frida Karlsson ble satt ut av lyder inne på arenaen og Emil Iversen gikk gjennom pressesonen uten å snakke med journalistene. Video: Løkås/Haarstad Vis mer

Bisarre scener

Allerede før søndagens løp oppsto det bisarre scener. I sekundene før start var det nemlig en voldsom pipelyd på stadion. Dette fikk flere av langrennstjernene til å måtte holde seg for ørene.

- Det er utrolig høyt ute på arenaen. Får håpe det ikke går utover klokka. Det må være ubehagelig for løperne, kommenterte Viaplays Åge Skinstad på direkten.

Dagbladet har spurt FIS om en kommentar. De skal komme tilbake med et svar så fort som mulig. Se video øverst i saken.

ØREDØVENDE: Ebba Andersson og resten av feltet holdt seg for ørene før start. Foto: Viaplay
ØREDØVENDE: Ebba Andersson og resten av feltet holdt seg for ørene før start. Foto: Viaplay Vis mer

Ut ifra TV-bildene kunne man se at både Ebba Andersson, Helene Marie Fossesholm og Ingvild Flugstad Østberg reagerte på pipelyden.

- Det var fryktelig, sier Andersson til Dagbladet. Karlsson følger opp:

- Jeg begynte å lure på om det bare var inni hodet mitt, ler den svenske jenta.

Til Dagbladet sier Fossesholm:

- Det var grusomt. Det hørtes ut som sånn piping før det skal sprenge. Det var bare å holde seg for øra.

- Har du opplevd det før?

- Nei, og jeg håper aldri jeg opplever det igjen heller. Det var ikke behagelig.

TØFT: Helene Marie Fossesholm fikk det tøft i de finske skoger. Foto: Terje Pedersen / NTB
TØFT: Helene Marie Fossesholm fikk det tøft i de finske skoger. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

- Jævlig til bråk

Også Anne Kjersti Kalvå - som ble nummer åtte på jaktstarten - fikk med seg pipinga.

- Det var jævlig til bråk. Det var vondt, sier Kalvå til Dagbladet.

- Jeg holdt meg for øra. Følte hodet skulle sprenge, men det var likt for alle, sier Tiril Udnes Weng som ble nummer tre.

Ingvild Flugstad Østberg var denne helga endelig tilbake i verdenscupsirkuset. Gjøvik-jenta endte på en 11.- plass, men var godt fornøyd etter løpet.

- Det var gøy å gå. Blir litt luregåing, og vi har ikke det siste giret, så da blir plasseringen ikke så veldig mange plasser opp fra der jeg startet, men jeg synes vi jobbet bra. Et steg i riktig retning, sier Flugstad Østberg til Dagbladet.

I likhet med mange av de andre konkurrentene fikk også hun med seg den voldsomme lyden før start. Hun aner ikke hva som skjedde.

- Fyttikatta. Hva var det? Alle sto og holdt seg for åra. Det var ett minutt med intenst piping. Jeg vet da søren hva det var.

- Gjorde det vondt?

- Det var ikke tortur akkurat, men du følte det skulle sette seg og være et sånt tinnitus-opplegg inni øra. Det var greit at det sluttet, fortsetter hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer