Biskop med et spark mot aids

Biskopen i Hamar, Rosemarie Köhn langet ut et kraftig frispark mot aids, da hun møtte afrikanske fotballspillere og fotballpresident Per Ravn Omdal på Norway Cup.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hamar bispedømme feirer neste år sitt 850-års jubileum, og det er bestemt at bispedømmet i den anledning skal gi en jubileumsgave til organisasjonen Edusport. Edusport er en ideell, kristen og lokalt drevet organisasjon som driver hjelpearbeid blant fattige unge i Zambia med sport som et nøkkelvirkemiddel.

Køhn fikk blant annet se det zambiske fotballaget Kalingalinga i aksjon.

- Det var kjempemoro, og jentene fikk også være med og danset og spilte fotball. Jentene blir så ofte satt til side, sier biskopen som har et varmt hjerte for arbeidet mot aids.

Biskopen sier valget falt på Edusport siden Hamar-mannen Arve Solhaug har vist et sterkt engasjement for organisasjonen:

- At vi får denne gaven fra bispedømmet, betyr sju til åtte skoler, noen nye lærere, kanskje ny vannforsyning for en lokalbefolkning. Det er rett og slett fantastisk, sier Solhaug.

(NTB)

AIDSPRAT: Hamarbiskopen Rosemarie Køhn i samtaler med fotballpresident Per Ravn Omdal på Ekebergsletta under Norway cup på Ekebergsletta.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer