Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Biskop velsignet fotballbane

3. divisjonsklubben Oxford United har hatt en tung sesongåpning. Nå håper de på bedre tider etter at biskopen har velsignet banen og forhåpentligvis fjernet en forbannelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Historien fra den engelske universitetsbyen minner til forveksling om historien rundt Tromsø tidligere i høst. Der ble det hevdet at en same hadde gandet - eller forbannet - klubben etter å ha mistet sin faste plass på tribunen, og en bonde tilbød seg å slakte geita si inne på Alfheim for å oppheve gandinga.

Ritualet ble aldri gjennomført.

I Oxford er det sigøynere som får skylda. Oxford Uniteds stadion - nytt for sesongen - er nemlig oppført på en plass der mange sigøynere tidligere parkerte campingvognene sine. Nå frykter klubben at sigøynerne har forbannet laget, skriver The Sun.

Derfor ble biskop Richard Harries hentet inn på stadion, sammen med klubbens egen prest Michael Chantry.

- Opp til spillerne

- Nå kan ikke manageren skylde på sigøynerne om vi ikke starter å vinne flere kamper, sier styreformannen Firoz Kassam (46).

Hotelleieren har fått det nye stadionet oppkalt etter seg. Og nå er han trygg på at Kassam Stadium er fri for forbannelser.

- Biskopen av Oxford har gjort sitt. Nå er det opp til spillerne å gjøre sitt. Forbannelsen er offisielt løftet, så nå har vi ingen unnskyldning, sier Kassam.

Klubbpresten er varsom med å uttale seg om en eventuell forbannelse, men synes det er greit å være på den sikre siden:

- Biskopen er en entusiastisk supporter. Det er ingen ting å tape på å holde en eksorsisme (utdrivelse av onde ånder - red.) og det er bedre å være føre var. Jeg sier ikke at alle sigøynere har onde hensikter, men det var best å få noen til å oppheve forbannelsen, sier Chantry til The Sun.

To bønner for banen

- Biskopen kastet hellig vann på banen og ba bønner mot onde ånder og velsignet det nye stadionet, forteller klubbpresten.

En talsmann for biskopen forteller The Sun at biskopen ba to bønner for Kassam Stadium.

Den første var: «Allmektige og evige Gud, du er tilstede overalt i skaperverket. Beskytt dette stedet for alt ondt og velsign de som bruker dette stadionet, spillerne og supporterne, slik at det kan bli et sted for rekreasjon og glede. I Jesu Kristi Vår Herres navn, Amen.»

Den andre bønnen lød slik: «Herre Gud, hellige, velsignede og opphøyde Treenighet. Velsign dette stadion slik at det kan bli en plass der den sanne fotballånden blir praktisert, hvor sportslighet blir verdsatt og hvor Oxford United kan føle seg hjemme. I Jesu Kristi Vår Herres navn, Amen.»

Biskopen er fan

Talsmannen, presten Richard Thomas, sier at eksorsisme eller djevelutdrivelse er en upresis beskrivelse av biskopens seremoni inne på grasmatta på Kassam Stadium.

- Det var mer en velsignelse med bønn. Spesielt for å fjerne det noen mennesker følte var en forbannelse over banen. Biskopen er en stor fan av Oxford United og går regelmessig på kampene, sier Thomas.

Før seremonien hadde Oxford vunnet to, spilt to uavgjorte og tapt fire kamper på eget, nytt, og eventuelt forbannet gras. Lørdag var banen velsignet, og kampen mot York City endte 2-2. Det ble tolket som et vendepunkt, til tross for at York hadde tapt fem av sine åtte første bortekamper i høst.

Oxford-manager og tidligere landslagsstopper for England, Mark Wright, var ikke tilgjengelig for kommentar i går, skriver The Sun.

Men styreformann Kassam snakker villig vekk:

- Nå er Oxford United forhåpentligvis forbannelses-fri og vi vil fyke oppover tabellen, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!