Bislett- Hansen vil mekle

- Jeg stiller gjerne opp som meklingsmann, sier Svein Arne Hansen. Sjefen for Bislett Games tror konflikten mellom utøverne og friidrettsforbundet lar seg løse. Hansen har også sagt ja til å velges inn i det nye styret i Norges Friidrettsforbund.

I går var det endelig dialog mellom friidrettsforbundet (NFIF) og utøverne som nekter å underskrive landslagsavtalen på grunn av dårlig lønn og få muligheter til å inngå private sponsoravtaler. Generalsekretær Anne Karin Kolstad i NFIF velger derfor å fire på kravet om at samtlige utøvere som ikke hadde skrevet under før 12. januar - altså i dag - blir utestengt fra internasjonale konkurranser kommende sesong. Geir Moen, John Ertzgaard, Marius Bakken og Jim Svenøy er blant de truede.

Møtes i dag

- Vi håper å komme i konstruktiv dialog i samtaler med utøverne. Det har vi ikke hatt mulighet til før. De svarer ikke på henvendelsene våre, sier Kolstad.

I dag møtes trolig friidrettspresident Anne Thidemann og sprinterne John Ertzgaard og Geir Moen for å løse flokene. Hansen er beredt til å hjelpe.

- Det virker som om dette har skåret seg helt. Men det løser seg nok, sier han.

Brubygger

Svein Arne Hansen kan i kraft av egen autoritet være brubyggeren som kan løse opp bitterheten som har kjørt begge parter i grøfta. Dessuten kan han skjære gjennom advokatenes finjuridiske regelspikkeri som til nå har hindret konstruktive samtaler.