Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bislett Games i fare for Thorkildsen

- Umulig å si om han rekker det.

SLITER MED LYSKEN: Andreas Thorkildsen pådro seg en skikkelig strekk i lysken i Shanghai i helga. Nå spøker det for deltakelse i Bislett Games. Foto: REUTERS/Aly Song
SLITER MED LYSKEN: Andreas Thorkildsen pådro seg en skikkelig strekk i lysken i Shanghai i helga. Nå spøker det for deltakelse i Bislett Games. Foto: REUTERS/Aly Song Vis mer

MR-bilder av Andreas Thorkildsens (29) viser at han blir borte fra friidrettsbanen i minimum to uker.

Der er dårlig nytt for 29-åringen. Han rekker helt sikkert VM i Daegu i Sør-Korea. Det er langt mer usikkerhet rundt en eventuell start i Bislett Games torsdag 9. juni.

Thorkildsen pådro seg skaden da han kastet i Diamond League-stevnet i Shanghai søndag. Han lå på 2.-plass bak finnen Tero Pitkämäki da han kjente at det nappet i lysken i den femte omgangen.

— Det er umulig å si nå om han rekker å bli klar til Bislett Games. Det vet vi mer om om to uker. Da skal vi undersøke ham på nytt ved hjelp av vårt ultralydapparat. Jeg kan i hvert fall ikke si at det blir et kortere avbrekk enn to uker. Fram til neste undersøkelse skal han trene alternativt, sier lege Lars Engebretsen til NTB.

I en pressemelding heter det at Thorkildsen har pådratt seg en forholdsvis stor strekk i muskelovergangen midt på låret.

— Det kan ta omkring fire uker før han er skadefri, men siden behandlingen ble startet raskt er det håp om at det kan ta kortere tid, sier Engebretsen.

Thorkildsen tar skaden med fatning og håper han rekker Bislett Games.

- Det er jo en kjedelig situasjon, og det er naturligvis irriterende å være skadet når sesongen så vidt er i gang. Jeg må bare være tålmodig, følge de medisinske rådene jeg får og trene riktig for å komme raskest mulig tilbake. Jeg tenker i første omgang på å bli skadefri så fort som mulig, så får konkurransene komme når det er aktuelt, sier Thorkildsen i pressemeldingen.

Thorkildsen sesongåpnet i Doha med 5.-plass i sesongens første Diamond League-stevne.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media