Bislett Games i fare

Svein Arne Hansen er alvorlig bekymret.

En utvidelse av Golden League-serien i friidrett til USA og Asia kan bety slutten for tradisjonsrike Bislett Games. Svein Arne Hansen er alvorlig bekymret.

- Den kontrakten vi seks Golden League-arrangører jobber etter går ut i 2009. Hva som skjer etter det er usikkert, og jeg må si jeg deler den skepsisen arrangørene av ISTAF i Berlin har når det gjelder framtiden for denne stevneserien.

- Det snakkes om en utvidelse til USA og Asia, og det er i første rekke det som skaper denne bekymringen. Dersom vi får Doha Grand Prix inn i Golden League, så kan det gå, for Doha ligger i så å si samme tidssone som oss, men det blir noe helt annet med arrangører fra USA og Asia, sier friidrettspresident og Bislett-general Svein Arne Hansen til NTB.- Vi er i samtaler og kontakt med Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) om denne saken, og jeg håper bare de holder det de lover om å holde oss informert, sier han.

Må være på TV

- For oss er det viktig å være på TV, og jeg er skeptisk til hvor interessant det vil være for europeiske TV-selskaper å være med videre, dersom det skulle bli stevner i andre verdensdeler.

- Jeg er også skeptisk til hva en eventuell utvidelse av Golden League-serien vil bety for TV-interessen, for det er ikke til å komme fra at den gangen vi var fire arrangører og het Golden Four var interessen aller størst, påstår Hansen.

Den eksklusive stevneserien begynte med Bislett, Brussel, Zürich og Berlin i 1993. Fra og med 1998-sesongen ble stevneserien utvidet med Roma og Paris og ble omdømt til Golden League. Den eliteserien går fortsatt.

- For oss på Bislett er vi avhengige av å være med i Golden League. Uten å være med på den mest eksklusive stevneserien er det slutt for Bislett Games. Hvem gidder å holde på da?, spør Hansen retorisk, men han er rask med å legge til at ingenting tyder på at ikke Bislett er inne i varmen som arrangør.Han sier at han ikke har noe imot at London og Stockholm kommer inn som Golden League-arrangører. Det er en utvidelse utenfor Europa som først og fremst bekymrer.

KAN BLI HISTORIE? Bislett Games kan bli avviklet i forbindelse med en eventuell utvidelse av Golden League-serien. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX
KAN BLI HISTORIE? Bislett Games kan bli avviklet i forbindelse med en eventuell utvidelse av Golden League-serien. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX Vis mer

Viktig

Ketil Tømmernes, sportssjefen i Norges Fri-idrettsforbund, legger ikke skjul på at det er svært viktig å arrangere et topp internasjonale stevne i Norge.

- Bislett Games er ekstremt viktig, men dersom vi ikke friidretten klarer å tenke nytt utover Bislett Games og Golden League, mener jeg vi har et problem, sier Tømmernes i en kommentar til NTB.

Han legger til at det gjelder å tenke offensivt.

- Det er viktig at Bislett Games er med i Golden League, men friidretten her i landet må ikke stå og falle på det.

- I Globen i Stockholm klarer de å arrangere en topp internasjonale innendørsgalla hvert år. De får med verdensstjerner og samler fullt hus uten at de er med i noen stor stevneserie som Golden League. Klarer svenskene det, må vi kunne klare det også.

Bislett Games går 6. juni i sommer og er nummer to i Golden League-serien etter sesongstarten i Berlin 1. juni. Neste år kommer det også til å bli Bislett Games og Golden League på Bislett, men fra og med 2010-sesongen er alt foreløpig usikkert.

I verste fall kan Bislett Games synge på siste verset.

Bislett Games i fare

(NTB)