Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bislett Games' ønskeliste: Mo Farrah og Usain Bolt

- Bolt er høyaktuell, sier stevnegeneralen.

TILBAKE TIL NORGE?: Usain Bolt kan være tilbake på Bislett til sommeren igjen, om stevnegeneral Steinar Hoen får det som han vil. Foto: Dagbladet
TILBAKE TIL NORGE?: Usain Bolt kan være tilbake på Bislett til sommeren igjen, om stevnegeneral Steinar Hoen får det som han vil. Foto: Dagbladet Vis mer

Stevnegeneral Steinar Hoen på Bislett ser ikke bort fra at Usain Bolt kommer også neste år, men aller helst vil han ha langdistansekongen Mo Farrah.

11. juni braker det løs med nytt Diamond League-stevne. Både 100 og 5000 meter for menn står på programmet. Det åpner for Bolt og Farrah, men foreløpig er ingenting sikkert.

Steinar Hoen er godt i gang med forberedelsene, og ønskelisten hans er i alle fall klar, men hvem av de store stjernene som kommer, blir nok ikke klart før langt utpå våren neste år.

- Jeg ser ikke bort fra at Usain Bolt kan komme tilbake hit. Han har vært her de tre siste årene, og han trives godt i Oslo. Derfor er han høyst aktuell, men det er også mange andre stjerner jeg har på ønskelisten.

- Spørsmålet er hvem som er tilgjengelig. Stevnet i New York går bare noen dager etter Bislett, og utøvere som er på kontrakt med Adidas må stille der. Det begrenser våre muligheter noe, innrømmer Hoen.

Han kunne godt tenkt seg å ha sett mellomdistanseløperen David Rudisha på Bislett, men han må stille for sponsoren sin i New York, og hva briten Mo Farah gjør, blir ikke klart før etter London Marathon i april.

Fristende Bolt har ingen store mesterskap å gå inn for i 2014. Han har derfor sagt at han vil satse på å løpe fort og sette rekorder, og det er særlig 200-meterrekorden han vil forbedre.

- Det er klart det er fristende å få Bolt hit enda en gang, for dersom han virkelig har tenkt å løpe fort, kan det hende at han får opp toppfarten tidlig på sesongen og kan gjøre en topptid på Bislett, sier Hoen, men han er vel så «sugen» på å få Mo Farrah til start.

Briten er like suveren på langdistansene som Bolt er på sprinten etter å ha vunnet doble gull både i London-OL i 2012 og i Moskva-VM for noen måneder siden.

OL-VINNER: Mo Farrah er den beste langdistanseløperen i verden for øyeblikket. Foto: AFP PHOTO//NTB Scanpix
OL-VINNER: Mo Farrah er den beste langdistanseløperen i verden for øyeblikket. Foto: AFP PHOTO//NTB Scanpix Vis mer

- Problemet med Farrah er at han satser alt på London Marathon. Jeg har hørt at han skal få utrolig mange penger for å stille der. Derfor vil han ikke si noe om programmet sitt utover sommeren før maratonløpet i London er over. Det er svaret han gir til alle arrangører, forklarer Hoen til NTB.

Mini-EM Han sier at han kommer til å ta hensyn til EM når han skal komponere konkurransen i de forskjellige øvelsene på Bislett.

- Jo, det er EM i Zürich i august, og det kommer jeg til å ta hensyn til. Jeg kommer nok til å bygge opp stevnet i 2014 med en litt annen bredde enn tidligere. Det vil publikum merke ved at jeg kommer til å forsøke å få med de beste europeerne i øvelser der vi har sterke norske utøvere i EM-sammenheng, sier Hoen.

Det betyr at Henrik Ingebrigtsen kommer til å få bra motstand. Han er jo regjerende europamester på 1500 meter fra Helsingfors i 2012.

Også Andreas Thorkildsen er sikret topp konkurranse i spyd, for det er Diamond League-øvelse.

- Jeg jobber med planleggingen og har sondert mange av de mulighetene vi har, men lite er avklart foreløpig. Men det blir et godt stevne, og mandag startet også billettsalget, så det er mulig å gi Bislett Games-billetter også i julegave i år, forteller Steinar Hoen.

(NTB)

STEVNEGENERAL: Steinar Hoen ønsker seg store navn til Bislett Games neste år. Foto:  Hans Arne Vedlog/Dagbladet
STEVNEGENERAL: Steinar Hoen ønsker seg store navn til Bislett Games neste år. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer