Bislett Games på utenlandske TV-kanaler

To produsenter forhandler om rettighetene.

OSLO PLAZA (Dagbladet.no): Utenlandske TV-kanaler får sende bildene fra Bislett Games fredag selv om NRK er i streik.

Bislettalliansen forhandler med to produksjonsselskaper om å lage bildene til internasjonale TV-stasjoner. Det ene er Digital Vision, mens det andre foreløpig ikke ønsker å være offentlig. Begge skal være klare til å overta jobben.

Bislettalliansens leder Ivar Egeberg lover at det blir topp kvalitet på sendingene.

- Vi snakker om topp profesjonelle producere på internasjonal friidrett, så det blir ikke gammeldags friidrettssending, sier Egeberg.

Vurderte avlysning

Han vedgår at de har vurdert å avlyse hele stevnet, men at publikumsinntektene og de internasjonale TV-rettighetene veier tyngre enn pengene de ville spart på deltakeravgifter.

- Vi har jo vært klar over situasjonen en tid, og rundt helga bestemte vi oss for at stevnet går uansett. Vi ønsker ikke å provosere noen som er i streik, men det er ingen tvil om at vi har alle internasjonale TV-rettigheter, og det blir en TV-produksjon på Bislett, sier han.

Streiken i NRK vil likevel ramme norske TV-seere. Bislettalliansen ønsker ikke å drive streikebryteri.

VISES PÅ TV: Andreas Thorkildsen og de andre utøverne i Bislett Games vil bli sendt på internasjonale TV-stasjoner. Hvis du ikke tar inn for eksempel TV4, må du på Bislett for å se OL-mesteren i aksjon fredag. Foto: Reuters/Scanpix
VISES PÅ TV: Andreas Thorkildsen og de andre utøverne i Bislett Games vil bli sendt på internasjonale TV-stasjoner. Hvis du ikke tar inn for eksempel TV4, må du på Bislett for å se OL-mesteren i aksjon fredag. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

- Vi vil ikke prøve å selge til et annet norsk selskap. Det ville være streikebryteri, sier Egeberg.

- Derfor er det opp til NRK hva det norske TV-publikumet blir servert.

Han nevner at det kan bli sending uten lyd, ingen sending i det hele tatt, eller at Bislett Games vil sendes i opptak etter at streiken er over.

Streikebryteri om de bruke NRKs kabler

Fra de streikende i NRK møtes Bislettalliansens planer om å sende Bislett Games med sterk skepsis.

- NRK har allerede lagt kabler på Bislett. Skal noen bruke disse, oppfatter vi det som streikebryteri, sier forhandlingsleder i Kringkastingens Landsforening (KL), Sten Kyrre Killi, til TV 2-nyhetene.

Svensk TV4 sender

- Den sikreste måten å få se stevnet, er å gå på Bislett, sier Egeberg lurt.

Bislett Games på utenlandske TV-kanaler

- Lekene har fortsatt 2600 usolgte tribunebilletter. Hvis Bislett fylles til randen, har vi et potensial på å få inn 4,5 millioner kroner i billettinntekter, sier han.

De internasjonale TV-rettighetene utgjør 3-4 millioner kroner. Det som kan koste Bislettalliansen penger, er bortfallet av nasjonale TV-inntekter samt sponsorer som har forutsatt norsk TV-dekning av stevnet.

Sportssjef Hans Pekkari i svensk TV4 bekreftet allerede før Bislettallianens pressekonferanse klokka 18 i kveld at hans kanal vil sende bilder fra Norges største friidrettsstevne på fredag.

- Vi sender. Jeg har fått de beskjedene jeg trenger, sier Pekkari ifølge TT/Expressen.se.