PROFILER: Pressekonferanse i forbindelse med Bislett Games med Karsten Warholm (t.v) og Karoline Bjerkeli Grøvdal. (t.h). Steinar Hoen i midten.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PROFILER: Pressekonferanse i forbindelse med Bislett Games med Karsten Warholm (t.v) og Karoline Bjerkeli Grøvdal. (t.h). Steinar Hoen i midten. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Bislett Games 2018:

Bislett stadion nesten utsolgt: Warholm med stikk til Steinar Hoen

Stor interesse.

Torsdag kveld samles noen av verdens beste friidrettsutøvere til Bislett Games i hovedstaden. Ett av trekkplasterne er Karsten Warholm.

På dagens pressekonferanse i Oslo før stevnet benyttet stevnedirektør Steinar Hoen anledningen til å fortelle om stor interesse - og at det nesten er utsolgt på tribunen. Ifølge Hoen er det rundt 1500 billetter ledig.

- Hvis det ikke blir god stemning på Bislett stadion i år, så må du vurdere stillingen din, sier Warholm med adresse Hoen - og med et tydelig glimt i øyet.

Da supersprinter Usain Bolt besøkte Bislett i 2011, 2012 og 2013 var forrige gang det var fullt hus.

Warholm har hatt en strålende start på friidrettssesongen. Nylig satte han norsk rekord på 400 meter hekk da han i sesongdebuten kom på 2.-plass under Diamond League-stevnet i Roma.

GULL: Karsten Warholm var mildt sagt sjokkert da han kom i mål under VM-finalen i 400 meter hekk. - Jeg følte jeg hadde sett et spøkelse, sa han til pressen. Etter seieren, unngikk flere utøvere å gratulere verdensmesteren. Video: Reuters / Scanpix Vis mer

Warholm kom i mål på tida 47,82. Det er personlig bestenotering og både norsk og nordisk rekord for nordmannen, alt i sesongdebuten.

Warholm slettet den 22 år gamle nordiske rekorden som i sin tid ble satt av Sven Nylander.

- Det var bra - og første gang jeg er under 48 (sekunder). Nå er jeg på et bra nivå, sier Warholm.

22-åringen hadde sitt store gjennombrudd forrige sesong. Blant annet på Bislett i fjor viste han imponerende innsats.

- Jeg skal prøve på noe lignende - men i fjor var det på grensa til overtenning, sier Warholm.

Bislett Games starter torsdag kveld.

BARE 18 ÅR: Konkurrentene skjønte ingenting av hva som møtte dem da Warholm konkurrerte for første gang i 400 meter hekk. Video: Arve Hatløy / Lise Rafaelsen Vis mer