OUCH! Francisco Gallardo bøyer seg her over José Antonio Reyes og biter/kysser/napper ham i penisen etter en Sevilla-scoring.
OUCH! Francisco Gallardo bøyer seg her over José Antonio Reyes og biter/kysser/napper ham i penisen etter en Sevilla-scoring.Vis mer

Bitt i ører, penis og gjennom hansker

Her er idrettens bitehistorier.

|||(Dagbladet): Når det er snakk om biting på idrettsarenaen, handler det som regel om utøvere som biter i gullmedaljene sine.

Det er stort sett ganske ufarlig - selv om den tyske bob-utøveren knakk tanna da han skulle smake på OL-sølvet i vinter.

Det tilhører heldigvis sjeldenhetene at idrettsutøvere biter hverandre, men det har skjedd noen ganger - selvfølgelig med Mike Tyson som den mest kjente forgriperen.

I går kveld ble Anthony Annan bite-beskyldt av Tor Hogne Aarøy etter toppkampen i Ålesund. Annan tilbakeviser disse påstandene og mener i stedet han ble utsatt for rasisme.

Her er noen andre bitehistorier fra idrettens gale verden:

MesterbittetVi er nødt til å starte med Mike Tyson, som i juni for snart 13 år siden satte tenna i Evander Holyfield under en boksekamp i Las Vegas. Frustrasjonen til Tyson ble så stor at han ikke lenger klarte å holde seg til nevekamp. Tyson beit først en gang, og da ble kampen stoppet. Han var kanskje ikke så fornøyd med det han fikk ut av bitingen, for da kampen startet igjen gapte han nok en gang over Holyfield.

Amerikaneren hogg tenna inn i høyreøret til Holyfield, klasket kjevene sammen og spyttet til slutt ut ørebiten han fikk i munnen.

Det ble bråk og slåsskamper i arenaen og Tyson ble siden idømt ei bot på tre millioner dollar. Han mistet også bokselisensen, men fikk den tilbake et drøyt år seinere.

- Tygde jo ikkeNoen tiår tidligere var det den amerikanske fotballspilleren Conrad Dobler som stjal bite-overskriftene. Han ble kalt «fotballens styggeste spiller» på forsida av magasinet Sports Illustrated - og det ikke uten grunn.

Sommeren 1977 innrømmet han nemlig at han beit Minnesota Vikings-spilleren Doug Sutherland i fingeren.

DET MEST KJENTE BITTET: Mike Tyson beit Evander Holyfield to ganger i ørene i en tungvektskamp i 1997. Foto: AP
DET MEST KJENTE BITTET: Mike Tyson beit Evander Holyfield to ganger i ørene i en tungvektskamp i 1997. Foto: AP Vis mer

- Han puttet fingeren inn i ansiktsmaska mi, og jeg tror ikke han gjorde det for å stryke barten min. Det er den eneste fingeren jeg har bitt i livet mitt, og jeg tygde ikke engang på den. Det er nesten som om jeg er verre en Jeffrey Dahmer (amerikansk seriemorder), har han sagt om episoden.

Gjennom hanskenFor et drøyt år siden havnet de to NHL-spillerne Jarkko Ruutu (Ottawa Senators) og Andrew Peters (Buffalo Sabres) i tottene på hverandre. Håndgemenget endte med at Ruutu beit gjennom hansken til Peters og dypt inn i tommelen.

Peters dro til seg hånda, og hansken ble dratt av siden den satt fast mellom tenna til Ruutu.

Ruutu benektet biting etter kampen. Ikke så overraskende, ifølge Peters.

- Jeg tror nok ikke jeg ville innrømmet det heller, hvis jeg hadde gjort noe så dumt.

Måtte syDet har vært noen bitehistorier i amerikans ishockey.

For to år siden var det håndgemeng mellom Travis Zajac (New Jersey Devils) og Derian hatcher (Philadelphia Flyers), etter kampslutt. Zajac plantet hånda i ansiktet på motspilleren og endte opp med en bitt langefinger - som måtte sys.

- Zajacs hånd var i Hatchers munn, som et bein i munnen på ei bikkje, sa Devils-trener Brent Sutter etter kampen.

PenisbitingSlike bitehistorier blir ofte klikkvinnere på You Tube. Francisco Gallardo er intet unntak. Sevilla-spilleren feiret i 2001 en scoring ved å bøye seg over José Antonio Reyes og bite ham i penisen.

En scoringsfeiring som er vanskelig å overgå.

HOCKEYBITING: Andrew Peters hyler idet han blir bitt i hånda av Jarkko Ruutu. Foto: REUTERS
HOCKEYBITING: Andrew Peters hyler idet han blir bitt i hånda av Jarkko Ruutu. Foto: REUTERS Vis mer

- Det var en spøk. Jeg fikk ideen av en lagkamerat, sa Gallardo etter kampen.

De lærde strides om det var kyssing eller biting. Reyes sa selv at han ble «nappet tak i».

En pung i veienDette er ikke den eneste gangen en idrettsutøver har glefset over underlivet til en annen spiller.

«Aussie Rules»-spilleren Peter Filandia ble suspendert i ti kamper etter at han innrømmet å ha bitt en motspiller i pungen.

Filandias unnskyldning var at han ble knust i en haug av spillere og at det var ren refleks.

MinistermatOgså Tottenham-spiss Jermain Defoe har vist vampyrtendenser på banen. I 2006 hadde han gjentatte ganger blitt tatt tøft av daværende West Ham-spiller Javier Mascherano. Til slutt kokte det over.

Defoe krabbet bort og beit argentineren i overarmen - noe The Sun-bildet tydelig viser.

Dommer Steve Bennett måtte gripe inn for å skille de to som lå på gresset på White Hart Lane, eller «Bite Hart Lane», som de engelske tabloidene selvsagt døpte arenaen for anledningen.

Heldelsen førte også til at sportsminister Richard Caborn blandet seg inn.

- Enhver handling som dette håper jeg myndighetene vil ta en avgjørelse om. Jeg har sagt det om og om igjen, at spillere i en slik posisjon har et stort ansvar for å gå foran med et godt eksempel, sa han.

OVERARMSBITT: Javier Mascherano ligger på White Hart Lane-gresset med smerter, etter å ha blitt bitt i overarmen av Jermain Defoe. Foto: AP
OVERARMSBITT: Javier Mascherano ligger på White Hart Lane-gresset med smerter, etter å ha blitt bitt i overarmen av Jermain Defoe. Foto: AP Vis mer