Bitter Aragones får ikke fortsette

- De ga meg ingen mulighet til å bli.

Luis Aragones framsto som en bitter triumfator etter å ha ført Spania til den første tittelen siden 1964.

- Vi gjorde sakene våre bra, og vi vant. Punktum, ferdig. Jeg fortsetter ikke som trener for dette laget fordi de ikke ga meg noen mulighet til å bli, sa 69-åringen.

Laget hans spilte søndag sin 22. kamp på rad uten nederlag og sikret EM-tittelen som sist ble vunnet for 44 år siden, men Aragones gjentok uttalelsen fra lørdagens pressekonferanse om at han slutter fordi ingen i forbundet ba ham om å fortsette.

Han prøvde å trekke seg etter tap mot Nord-Irland og Sverige i EM-kvalifiseringen høsten 2006, men da ble han overtalt til å bli.

Siden har ikke Spania tapt en kamp.

Hard kritikk mot Aragones og hans spillere sveiset dem sammen, og søndag kveld ble den gamle mannen kastet høyt i været av spillerne som slo Tyskland 1-0.

- Han er som en far for oss, og veldig viktig for vår suksess. Han vil at vi skal spille god fotball og gir oss tilliten vi trenger, sa matchvinner Fernando Torres.

(NTB)

SLUTTER: Luisb Aragones førte Spania til det første trofeet på 44 år, men fikk ikke tilbud om å fortsette i jobben. Foto: Franck Fife/AFP
SLUTTER: Luisb Aragones førte Spania til det første trofeet på 44 år, men fikk ikke tilbud om å fortsette i jobben. Foto: Franck Fife/AFP Vis mer
Bitter Aragones får ikke fortsette