Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bitter Bakken

Bittert! Marius Bakken var ikke blid etter at han bommet på VM-kravet på 5000 meter under Bislett Games.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakken hadde tenkt seg inn på 13.25 (som er B-kravet til VM i Paris i slutten av august), men måtte nøye seg med 13.33 etter det som ble et tungt løp tvers igjennom.

13.33 er 26 sekunder bedre enn den beste tiden han hadde i problemsesongen i fjor, men det var ikke nok til å blidgjøre løperen fra Sandefjord.

- Det gikk tungt hele veien, sa Bakken som satte norsk rekord på 2000 meter i Florø 31. mai.

Der startet også trøbbelet som Bakken selv forklarer det skuffende resultatet på Bislett med.

Syk

For i Florø kjørte han seg helt tom. Han pådro seg influensa.

- Og ikke lenge etter kom en ny kule. For tre uker siden var jeg så veldig bra i gang. Jeg perset på det som var av tester. Men jeg har ikke rukket å komme meg etter sykdommen ennå, selv om jeg tror at kroppen er frisk nå. Det var bare så dødt, sa Bakken etter det som ble et tøft 5000 meter-løp på Bislett.

Bakken åpnet OK de to første rundene, men allerede etter 1200-1300 meter skjønte han at det ikke kom til å holde til VM-billett.

- Innmari skuffende etter at alt gikk som planlagt i hele år. Også jeg, da, som ikke har vært syk på flere år. Jævlig surt, sa Bakken.

Da regnet han ikke med fjoråret som sykdomsbelastet ettersom det da ble kjent at han var jernforgiftet.

Trening

Etter planen skulle Bakken ha konkurrert neste gang i Roma 11. juli. Hva som skjer etter løpet fredag er høyst usikkert.

- Jeg må trene mer enn planlagt, for jeg er nødt til å komme meg igjen etter sykdommene. Jeg har ikke rukket å tenke på hvordan jeg skal gjøre det framover. Det kommer flere muligheter når det gjelder VM-kravet. Det er ikke det som er problemet, mener Marius Bakken.

21 år gamle Kenenisa Bekele vant fredagens 5000 meter på 12.52,26. Han kan bli en farlig mann i VM også. Etioperen har tross alt slått selveste Haile Gebrselassie i år.

Med 12.52,61 satte Eliud Kipchoge fra Kenya, som ble nummer tre, ny juniorverdensrekord på distansen.

SKUFFET: Marius Bakken var langt fra forhåndsannonsert form på Bislett. 5000-meteren ble en stor skuffelse både for ham selv og publikum.