KNUTE PÅ TRÅDEN: William Gallas gir den avgåtte landslagssjefen Raymond Domenech skylda for Frankrikes pinlige VM-innsats. Foto: SCANPIX
KNUTE PÅ TRÅDEN: William Gallas gir den avgåtte landslagssjefen Raymond Domenech skylda for Frankrikes pinlige VM-innsats. Foto: SCANPIXVis mer

Bitter Gallas gir Domenech all skyld

- Fikk ikke lov til å snakke med Domenech når vi hadde noe på hjertet.

|||William Gallas er ikke i tvil om hvem som har skylden for Frankrikes VM-fiasko.

- Vi var ikke gode i VM, jeg var ikke god, men hovedproblemet var treneren, sier 32-åringen i et intervju med ukemagasinet Les Inrockuptibles.

Han slakter Raymond Domenechs lederevner og avgjørelsen om å ta frata ham kapteinsbindet og gi det til Patrice Evra.

- Jeg er oppgitt over at vi ikke spilte med to spisser. Heller ikke treningene var på det nivået vi trenger. Man kan ha de beste spillerne i verden, men dersom treneren ikke duger, får man ikke resultater, sier klubbløse Gallas.

- Måten han (Domenech) fratok med kapteinsbindet var ille. Jeg skjønte det da jeg kom inn i garderoben før oppkjøringskampen mot Costa Rica (26. mai). Da lå bindet ved siden av Evras drakt. Han sa til meg at jeg uansett ikke hadde vært en god kaptein, forteller veteranen.

Sint Anelka Ifølge den Paris Saint Germain-aktuelle spilleren manet Domenech spillerne til å legge bort egoet sitt og tenke på laget, uten at han gjorde det selv. Den frittalende 32-åringen hevder også at spillerne ble enige om å streike i én dag da Nicolas Anelka ble sendt hjem etter å ha kjeftet treneren huden full i pausen i kampen mot Mexico.

- Mange av spillerne fikk ikke snakke med Domenech når de hadde noe på hjertet, jeg var en av dem. Det var helt stengt. Anelkas utbrudd var et resultat av irritasjon som hadde bygget seg opp over flere uker, sier Gallas.

Frankrike scoret ett mål i løpet av sine tre kamper i Sør-Afrika og ble slått ut etter gruppespillet der laget fikk ett fattig poeng.

Domenech erstattes nå av Laurent Blanc.

(NTB)