BITTER: Mona Holm var bare 30 centimeter fra å kvalifisere seg til sleggefinalen i EM. Foto: SCANPIX
BITTER: Mona Holm var bare 30 centimeter fra å kvalifisere seg til sleggefinalen i EM. Foto: SCANPIXVis mer

Bitter Holm bommet på finalen med 30 centimeter

- Skal ikke nekte for at det litt kjedelig

|||Mona Holm klarte 66,18 meter i sleggekvalifiseringen i Barcelona. Hun var bitter da hun etter en times tid oppdaget at hun manglet 30 centimeter på å nå finalen.

- Jeg vil ikke si at jeg er så veldig skuffet, men jeg er litt bitter. Jeg var jo så nær, sa Mona Holm til NTB etter at sleggekvalifiseringen var over for begge gruppene.

- Jeg skal ikke nekte for at det føles litt kjedelig akkurat nå, og jeg ville kanskje heller ha blitt nummer 14 enn 13 og den første som ikke kom med i finalen. Men dersom jeg ser litt positivt på det, skal jeg vel ikke henge for mye med hodet. 13.-plass i Europa er bra det, og jeg slo mange kastere som var mye bedre enn meg, sa Holm.

- Jeg er også fornøyd med at jeg endte på sjetteplass i kvalifiseringsgruppen min, men jeg kan likevel ikke si at jeg er mer enn middels fornøyd med selve kastingen.

Stabilt - Det jeg presterte her, litt i overkant av 66 meter, er det samme jeg har hatt hele denne sesongen. Det er i alle fall stabilt, sa Holm, som har satt norsk rekord med 67,96 meter tidligere i år.

Den rekorden satte hun i Kristinalekene i Tønsberg.

- Formen min er god, og det var for så vidt greit å kaste tidlig på morgenen her. Det går når det er mesterskap, men vanligvis foretrekker jeg å kaste litt senere på dagen.

Før den andre kvalifiseringsgruppen var i aksjon var hun spent på om hun ville nå finalen.

- Nå blir det spennende å vente til den andre kvalifiseringsgruppen har kastet ferdig, for det er jo først da jeg får vite om jeg er kommet med til finalen. Jeg kommer til å spise litt og følge kastingen i B-gruppen fra tribuneplass, sa Mona Holm.

Hun satt og så på kastingen i B-gruppen, men måtte etter hvert innse at finaleplassen glapp.

Stang ut Hun sa også at hun var fornøyd med gjennomføringen av konkurransen.

- Jeg klarte å stå på som jeg hadde bestemt meg for, men skulle gjerne ha kastet litt lenger.

Det er ingen tvil om at Mona Holm hadde kommet til finalen med litt flaks, men i stedet for stang-inn, ble det stang-ut for henne. Marginene var ikke med kasteren fra Kolvereide onsdag formiddag.

Det var den polske verdensrekordholderen Anita Wlodarczyk som kastet lengst i Mona Holms kvalifiseringsgruppe. Den polske jenta fikk opp et bestekast på 71,17 meter. Sammen med to andre i denne gruppen gikk hun direkte til finale, for det var bare Wlodarczyk, italienske Silvia Salis og ukrainske Natalija Zolotuhina som presterte kast over 69 meter som var den automatiske kvalifiseringsgrensen.

(NTB)