UPOPULÆR: Julija Efimova er tatt i doping to ganger, men konkurrerer like fullt. Det er det ikke alle konkurrentene som er like glad for. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth
UPOPULÆR: Julija Efimova er tatt i doping to ganger, men konkurrerer like fullt. Det er det ikke alle konkurrentene som er like glad for. Foto: REUTERS/Stefan WermuthVis mer

Svømme-VM

Bitter rivalisering mellom svømmestjernene: - Hun ser ikke på meg en gang

Amerikanske Lilly King sparte ikke på kruttet da hun kritiserte to ganger dopingtatte Julija Efimova.

(Dagbladet): Julija Efimova er tatt i doping to ganger. Først for steroidet DHEA i 2014, så meldonium i 2016. Under OL i Rio tok hun to sølvmedaljer, noe som ikke var særlig populært.

Efimova ble buet på under løpene, og har fått hard kritikk fra konkurrentene. 25-åringen var utestengt i 16 måneder som følge av den positive dopingprøven i 2014.

Den konkurrenten som var krassest i sin kritikk mot den russiske jenta, var amerikanske Lilly King. Og da Efimova leverte en knalltid i kvalifiseringen på 100 meter bryst under VM i Budapest denne uka, og rakte pekefingeren i været, var det motivasjon nok.

GULL OG VERDENSREKORD: Lilly King gjorde et imponerende 100 meter bryst i VM i Budapest. Foto: AP Photo/Darko Bandic
GULL OG VERDENSREKORD: Lilly King gjorde et imponerende 100 meter bryst i VM i Budapest. Foto: AP Photo/Darko Bandic Vis mer

Gull og verdensrekord

- Jeg følger alltid med på heatene før mitt. Jeg så den fingeren gikk i været. Jeg så det. Det motiverte meg bare enda mer, sier King ifølge Business Insider.

Det kulminerte i et VM-gull og ny verdensrekord for King. 20-åringen har nå imponerende to OL-gull og fem VM-gull.

Efimova innrømmer overfor svenske Expressen at hun tok seg nær av kritikken fra rivalen.

- Det var det verste som noensinne har hendt meg. I dag kan vi være slemme mot hverandre på tull, for mediene, men akkurat da var det helt jævlig, sier Efimova.

Snakker ikke sammen

For King mener at Efimova aldri burde få lov til å delta i en svømmekonkurranse igjen etter de to positive dopingprøvene. Det uttrykte hun også under OL i Rio for snart ett år siden.

Efimova mener dog at forholdet har bedret seg. Men rivaliseringen er der - og den russiske jenta sier at de to ikke snakker sammen.

- Nei, hun snakker ikke med meg. Hun ser ikke en gang på meg før konkurransene.

King var før mesterskapet krystallklar overfor NBC: Hun hadde ingenting å si til sin russiske rival.

- Jeg vil la svømminga gjøre snakkingen for meg. Det kommer åpenbart til å bli pinlig, men sånn er det. Jeg er klar for det.