Bitter strid i United-kulissene

LONDON: Tottenham- Manchester United 3- 1. Bråk i kulissene på Drømmenes Teater. Sir Alex Ferguson blir ikke i Manchester United etter neste sesong som ambassadør for verdens rikeste klubb. Det er skrinlagt, og det spekuleres om suksessmanageren vil trekke seg nå.

- Det er helt definitivt at jeg ikke kommer til å fortsette i Manchester United etter neste sesong. Selvsagt er jeg veldig skuffet over at jeg ikke skal fortsette i klubben, men det blir det ikke noe av. Den saken er nå helt død, sa sir Alex Ferguson etter at ligamestrene hadde gått på sitt tredje strake tap denne sesongen, nå for Tottenham.

Det oppsto i går spekulasjoner om Ferguson og styret vil klare å samarbeide etter at de har endt i tottene på hverandre. Dette avviser manageren.

- Jeg har kontrakt i ett år til og det forholder jeg meg til. Nå ser jeg fram til ferie, og så er det ny sesong. Jeg gleder meg til den, sa United-sjefen etter kampen i går.

Åpent sinn

Spørsmålet er hva som vil skje på styrerommet de nærmeste månedene. United-ledelsen er ikke kjent for å gi etter, og det kan godt ende med at Ferguson trekker seg i løpet av kort tid.

- Det er ikke verdens undergang dette her, og jeg har et åpent sinn om min framtid som manager, sa skotten. Han har tidligere sagt at han aldri skulle være manager mer etter at kontrakten med United var fullført.

Gullreserver

Skotten har de siste ti åra har brakt store gullreserver til klubben. Både spillere, fans og tidligere managere er forundret over Uniteds behandling. Alle trodde sir Alex skulle belønnes med en nestorjobb i klubben.

Ferguson håpet nok også det var reservert en plass for ham i styret, med det var før han innkalte til møte denne uka.

- Det klubben kom med av tilbud til meg, var ikke det jeg trodde og håpet på. Dermed blir det ikke noe av at jeg fortsetter, forklarte Ferguson.

For kravstor

Enkelte i britisk presse mener at det hele koker ned til et spørsmål om store penger, at Ferguson krav til United for «35 arbeidsdager i året» ikke kan aksepteres.

Dette til tross for at sir Alex har skrevet seg inn i fotballhistorien siden han tok over den 6. november 1986. Etter noen svake sesongen i starten snudde det seg i 1990 da klubben vant FA-cupen.

  • Året etter tok United cupvinnercupen i Europa, og i 1992 vant de ligacupen.
  • 1993 ble det ligagull, i 1994 og 1996 The Double.
  • 1997 ligagull.
  • I 1999 ble det trippel jubel med liga, FA-cup og Champions League-pokal.
  • I fjor og denne sesongen gull i Premier League.

Imponerende nok for de fleste, unntatt for United-ledelsen. Kanskje en av årsakene er at de ikke ønsker en ny sir Matt Busby-epoke. Han var - inntil sin død- en sjuende far i klubbhuset. Noe som var vanskelig for noen nye managere å forholde seg til.

  • Alex Fergusons høyre hånd, Steve McClaren, kan også være på vei ut. Han er ønsket som ny sjef av West Ham.