Bitter VM-sorti for Benjamin

SEVILLA (Dagbladet :på nettet): Benjamin Jensen (24) har slitt med skader de siste fem åra. I år har han sluppet unna - helt fram til tikampen i VM. Da stoppet kneet igjen. - Bittert, sier Mandal-gutten. Tydelig skuffet.

VM i Sevilla har vært sesongens store mål for Benjamin. Oppkjøringen har også vært bra fordi han for en gangs skyld har hatt en hel sesong hvor han har kunnet trene tikamp mer eller mindre skader.

- VM var jo sesongens store høydepunkt. Jeg var fysisk bedre enn noensinne, og da var det veldig dumt at en skade var det som skulle ødelegge, sier Benjamin til Dagbladet :på nettet. Før han ser litt i bakken. For nå er VM over for hans del.

Det var under dagens lengdekonkurranse at Benjamin fikk vondt i kneet. Dermed stod han over sistehoppet i lengdekonkurransen for å spare seg til resten av konkurransen. Men da han skulle hoppe høyde, forstod han at løpet var kjørt. Det gjorde for vondt.

Foreløpig vet 24-åringen ikke helt hva som er i veien, men mye tyder på at det er et såkalt jumpers-knee.

I løpet av årets sesong har 24-åringen deltatt i hele seks mangekamper. Dette var kanskje mer enn kroppen tålte.

- Men jeg måtte delta for å kvalifisere meg til VM. Nå håper jeg at det ikke er noe alvorlig, og at jeg slipper en operasjon, sier han.

Kvelden og morradagen skal han bruke tida sammen med tikamp-kollega Trond Høiby.

Trond Høiby hoppet på 2.03 i hans fjerde øvelse for dagen, høydehopp. Dermed ligger han på en 17. plass før seks øvelser gjenstår.

PS: Fem andre tikampkjempere har også måttet bryte VM på grunn av skader.