TÅREVÅTT: En skadet Nora Mørk må se tvillingsøsteren spille EM fra sofaen. Det kommer til å bli en tårevåt opplevelse. Video: TV2 / Senkveld med Helene og Stian Vis mer

Skadet Nora Mørk om håndball-EM

Bittersøtt EM for Mørk: - Kommer til å sitte med tårer i øynene

Norges stjernespiller må følge EM fra sofakroken. Det er ikke bare lett, innrømmer Mørk overfor TV 2s Senkveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Endelig er håndball-EM i Frankrike i gang. Mesterskapet ble kastet i gang torsdag kveld da vertsnasjonen møtte Russland til dyst, og på lørdag er også de norske håndballjentene i gang. De møter Tyskland til det som kan bli starten på nok et suksessfullt mesterskap.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson må imidlertid klare seg ut flere av sine største stjerner, med Amanda Kurtovic som det ferskeste innslaget på fraværslista.

Norges, om ikke verdens, beste håndballspiller, Nora Mørk, har for lengst meldt sitt avbud etter en meniskoperasjon i oktober.

- Jeg skulle jo helst vært i Frankrike og ikke hatt tid til å sitte her. Det er klart, det er ordentlig tøft denne gangen også, sier hun til Helene Olafsen og Stian Blipp i Senkveld, som sendes på TV i kveld kl. 22.25.

- Vondt i magen

Norge har vunnet sju av de 12 europamesterskapene som har blitt arrangert gjennom tidene, og kun to ganger har jentene ikke vært i finalen.

Da Norge vant EM i 2016 ble Nora Mørk mesterskapets toppscorer med 53 mål. Det er ikke tvil om at det er en svært god spiller landslaget må klare seg foruten, men Mørk har troa på at lagvenninne skal klare seg godt uten henne.

- Jeg håper selvfølgelig at de kommer hjem med edelt metall som alltid, men jeg kjenner det godt i magen.

- Sitter du og ser på eller er det for vondt?

- Det er begge deler ass. Tvillingsøsteren min er med for første gang, jeg kommer til å sitte med tårer i øynene liksom. Samtidig er det vondt å sitte og se på. Det er sånn – jeg må, men det er helt krise, forteller Mørk til programlederne.

Larvik-spiller Thea Mørk fikk en kjenning i låret i oppladningskampen mot Frankrike før VM, men er med i Hergeirssons tropp.

Gir tips og råd

De to søstrene har et vært forhold, og selv om Nora ikke er med i EM-troppen, kommer hun likevel til å støtte Thea.

- Daglig og flere ganger om dagen, sier Thea Mørk til NTB om hvor ofte hun kommer til å kommunisere med Nora underveis i mesterskapet.

- Hun gir meg småtips hele tiden – om keepere, kontringer, hvor jeg bør skyte og hva de jeg skal spille mot gjør

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer