- Bittert å få ødelagt løpet av en velt

Klassikersesongen åpnet dårlig for Thor Hushovd.

IKKE SOM HAN HÅPET: Thor Hushovd satser på klassikerne i år, men mistet sjansen til å kjempe om seieren i årets første vårklassiker Milano - San Remo etter en velt underveis i rittet. Foto: Milo Sciaky, EPA/Scanpix
IKKE SOM HAN HÅPET: Thor Hushovd satser på klassikerne i år, men mistet sjansen til å kjempe om seieren i årets første vårklassiker Milano - San Remo etter en velt underveis i rittet. Foto: Milo Sciaky, EPA/ScanpixVis mer

I regnbuetrøyen endte han i asfalten med en forslått hofte i dagens Milano - San Remo.

- Bittert er det å få ødelagt løpet på grunn av en velt, men det er en del av spillet. I sykkelsport skjer det mye, sa Thor Hushovd til NTB etter at han hadde rullet i mål i San Remo 9.32 minutter etter tetklyngen i årets første klassiker.

Australieren Matthew Goss vant det 298 kilometer lange rittet, den lengste av klassikerne.

Hushovd endte i asfalten omtrent halvveis i rittet. Ned en utforkjøring var det såpeglatt, og for Grimstad-gutten gikk det galt da noen ryttere litt foran i feltet veltet.

Mistet kreftene - Det gikk fort, og jeg landet på den ene hoften. Jeg slo meg ganske kraftig og mistet kreftene i det ene beinet. Derfor var mine sjanser ødelagt selv om formen var god, sa han.

Ifølge Hushovd er skaden neppe alvorlig. Det blir en tur til fysioterapeut mandag.

- Neste helg er jeg sikkert tilbake i konkurranse, sa Hushovd. Neste søndag kjøres i Gent - Wevelgem, et ritt Hushovd har vunnet tidligere.

Feltet med Hushovd var en stund nærmere tre minutter bak tetklyngen, men 30 kilometer fra mål var det kuttet ned til ett minutt.

- I dette rittet var det umulig å kjøre inn det. Dessuten hadde laget mitt folk i tetklyngen. For meg var det låst, forklarte Hushovd på en dag det ikke gikk veien for Garmin-Cervélo-laget.

Dårlig dag Hushovd hadde også en punktering underveis, men den var uten betydning for hans resultat i La Primavera som rittet kalles i Italia. Det betyr våren.

Med Hushovd ute ble det kjørt for Heinrich Haussler i siste del, men han slapp de beste i den siste bakken opp mot Poggio, sju kilometer fra mål.

- Vi var ikke med i finalen. Det er ikke godt nok, sa Hushovd, som syntes den 102. utgaven av Milano - San Remo var litt annerledes denne gang enn tidligere.

- Det var mye mer støting enn vanlig, sa han. Vanligvis ender sprinternes klassiker i en massespurt. Denne gang kom mange grupper i mål.

Fjorårsvinneren, spanjolen Oscar Freire, ødela også sine sjanser i en velt.

Mange proffer har vært utsatt for uhell i første sesong etter VM-triumfen. Hushovd håper ikke at han må slite med regnbuetrøyens forbannelse.

- Beina sa stopp For Edvald Boasson Hagen ble det bare nesten i Milano — San Remo. Sky-laget kjørt helt og fullt for ham, men 10 kilometer fra mål ville ikke beina mer. - Jeg hadde ventet noe bedre. Det hjalp lite da beina sa stopp opp den siste bakken mot Poggia. Tetklyngen delte seg, og jeg kom ikke med, sa en mellomfornøyd Edvald Boasson Hagen, som heldigvis ikke merket smerter i hælsenen. Han sto av Tirreno — Adriatico forrige uke på grunn av smerter i akillesen i venstre fot. Det gjorde ham usikker foran årets første vårklassiker. - Heldigvis merket jeg ingen ting til dette, og jeg ser fram til rittene i Belgia, Nederland og Frankrike de neste ukene, sa han til NTB etter 30.-plass som beste Sky-rytter i Milano — San Remo. - Kanskje er rittet litt langt for meg. Neste år skal jeg ha mer krefter og rutine, sa han etter nærmere sju timer på sykkelen. For Sky ble det ingen stor dag. Beste kort holdt ikke inn, men Edvald Boasson Hagen akter å bite fra seg på brusteinen lenger nord i Europa senere i vår.
(NTB)