- Bittert å ikke få poeng

John Carew scoret etter 39 sekunder. Resten handlet om hjemmelaget i Palermo.

 • Vi fulgte kampen direkte PALERMO/OSLO (Dagbladet.no): Italia-Norge 2-1

  - Det var en kjempestart på kampen, sier en skuffet John Carew til Dagbladet.no.

  Besiktas-spissen ga Norge ledelsen etter bare 39 sekunders spill. Italia utliknet bare tre minutter seinere.

  - Etter utlikningen fikk vi kjørt oss ganske bra. Jeg håpet likevel vi skulle holde ut og kanskje få en sjanse til og score i andre omgang. Det er bittert at vi ikke i hvert fall får med oss ett poeng, sier Carew til TV3.

  Perfekt start


  Norge fikk den best tenkelige starten i Palermo. Magne Hoseth startet det hele med en nydelig dragning på midten, dro ballen fram og tilbake før han fant etter Rudi i mellomrommet. Rudi flikket gjennom til John Carew, som fosset fram og satte ballen i det lengste hjørnet fra skrått hold.

  Det var nesten for godt til å være sant. Så skulle det også bare gå tre minutter før Italia utliknet.

  Først slo Espen Johnsen et knallhardt skudd til corner. Etter hjørnesparket beit Italia seg fast rundt Norges 16-meter. Et lavt innlegg inn i feltet gikk mellom beina på to italienere og lurte hele det norske forsvaret. Til slutt havnet den hos debutanten

  Daniele De Rossi, som chippet den i mål med utsiden av foten.

  Resten av omgangen dreide seg stort sett om å holde italienerne unna Espen Johnsens mål. Det lyktes bare delvis. Stafano Fiore slapp voldsomt mye til på høyrekanten mot John Arne Riise en stund. Han sendte avgårde flere farlige innlegg og et par skudd.

  Trøbbel for backene


  Vidar Riseth var ute av spill i noen minutter etter at han forstuet tommelen da han falt hardt i bakken etter en luftduell.

  Utover i omgangen lagde også Gianluca Zambrotti en god porsjon hodebry for Christer Basma.

  Italias største sjanse til å ta ledelsen før pause var Gennaro Gattusos skudd i stanga. Heldigvis så dommeren at Miccoli var i offside da han trillet returen i åpent mål.

  De første minuttene av andre omgang klarte Norge å etablere antydninger til angrepsspill. De store sjansene ble det imidlertid ikke av det.

  I stedet tok Italia fullstendig kontroll igjen. En tidvis strålende Espen Johnsen holdt imidlertid unna lenge.

  Rudi-sjanse


  Etter 72 minutter kunne Norge til og med stjålet ledelsen da Petter Rudi breisidet ballen mot mål fra langt bak i feltet etter en lang corner. Dessverre hadde Italia en pliktoppfyllende mann på bakerste stolpe.

  I stedet ble det Italia som fikk en fortjent scoring etter 80 minutter. Den mest populære mannen på stadion, Palermo-spissen Luca Toni, møtte innlegget til Zambrotta ved nærmeste stolpe og styrte ballen i mål mellom beina til Espen Johnsen.

  Ikke annet enn fortjent, men likevel litt surt etter at Norge holdt unna så lenge.

  Dette var Åge Hareides første tap som landslagstrener. Nå trenger han sårt tre poeng mot Hviterussland på onsdag.

PANGSTART:</B> Her har Norge spilt 39 sekunder mot Italia, og John Carew sparker ballen i mål mellom italienerne Giuseppe Favalli og Daniele Bonera.