- Bittert å ryke ut

Asgeir (19) senket nesten RBK.

(Dagbladet.no): De færreste nordmenn har nok hørt om Asgeir Snekvik. Til daglig har 19-åringen akkurat fullført tre års almennfaglig videregående skole, og tar ellers livet med ro. I går opplevde KIL/Hemne-spilleren sitt, til nå, største øyeblikk på fotballbanen, da han scoret to mål mot selveste Rosenborg.

- Det var så klart meget artig å prestere så godt mot RBK, men samtidig meget bittert å ryke ut når vi gjorde det så bra, forteller 19-åringen til Dagbladet.no.

Fryktet offside

115 minutter var spilt da midtbanespilleren kom alene med Lars Hirschfeld, og satte ballen i nettet. Hans andre mål for kvelden.

- Det første jeg gjorde var å kikke bort på linjemannen, jeg var redd for at det var offside. Men da jeg skjønte at det var godkjent var det bare en helt utrolig følelse.

Snekvik spiller på midtbanen til KIL/Hemne i 3. divisjon, og til daglig heter motstanderen Tynset, Orkla eller Rissa. Han mener at gode prestasjoneri cupen kan være en fin måte for unge talenter i lavere divisjoner å vise seg fram på.

- Ja det er klart. Når det i tillegg blir sendt på tv blir det jo en del fokus. Det er spennende for spillere i 3. divisjon.

Ingen spesielle ambisjoner

Snekviks største styrker på banen er ifølge ham selv spillefortsåelsen og god arbeidskapasitet. Hurtigheta må han forbedre. Favorittlaget er Liverpool, men Snekvik har bare proffspill som en fjern drøm.

- Hehe, den er nok ganske fjern ja, men det er meget lite sannsynlig. Jeg har lyst til å satse, og se hvor langt jeg kommer, uttaler han.

- Flere spillere har vist seg fram for første gang i cupen, tror du folk vil følge deg nøye utover nå?

- Vanskelig å svare på, men jeg tviler litt. Vi får se, avslutter Asgeir Snekvik.