REDUSERTE: Valon Berisha reduserte for Norge, men U21-gutta fant uheldigvis ikke nettmaskene ved flere anledninger. Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix
REDUSERTE: Valon Berisha reduserte for Norge, men U21-gutta fant uheldigvis ikke nettmaskene ved flere anledninger. Foto: Trond Reidar Teigen / ScanpixVis mer

- Bittert at de vinner denne kampen

Marerittåpning ødela for uheldige Norge mot England.

DRAMMEN (Dagbladet): • Norge U21 - England U21 1-2

De norske U21-gutta skapte flere store muligheter, og med litt flere marginer på sin side kunne de norske guttene i det minste tatt poeng hjemme mot England.

Gjestene stupte i angrep, og ledet 2-0 før det var spilt ti minutter.

Etter det tok Norge kommandoen i kampen, og Per Joar Hansen skapte flere store muligheter utover i kampen. Dessverre fant de bare nettmaskene ved én anledning, og det endte dermed med engelsk seier.

- Jeg føler det er litt bittert nå. Jeg synes det er ganske ufortjent at de vinner denne kampen 2-1, sa Harmeet Singh til TV 2 Sporten etter kampen.

- Vi hadde ikke fortjent å tape denne kampen, men slik er fotballen dessverre, sa trener Per Joar Hansen til NTB.

Det betyr at veien til U21-EM i 2013 ser lang og vanskelig ut. Norge hadde åpnet kvaliken bra, med 2-0-seire mot Island og Aserbajdsjan hadde de spilt på seg selvtillit før den tøffe kampen mot England i Drammen.

Marerittåpning Men det var lite som vitnet om selvtillit i sjokkåpningen på Marienlyst. Engelskmennene gikk rett i angrep og brukte bare 3 minutter på å finne nettmaskene bak Eirik Johansen.

Craig Dawson scoret 1-0, mens Liverpools Jordan Henderson økte til 2-0 før ti minutter var passert. Begge målene kom etter svakt norsk forsvarsspill.

Marerittåpningen til tross.  Norge tok kommandoen i kampen, og satte press på gjeste fra fotballhalvøya.
Redusering I det 24. minutt fikk de uttelling da Marcus Pedersen la ut til Markus Henriksen i boksen, som sentret tilbake til Valon Berisha.

Viking-spilleren fant langhjørnet og la skuddet via stolperota og i mål. 2-1 etter et pent angrep av Norge.

Norge fortsatte å kjøre kampen, mens gjestene hadde mer enn nok med å forsvare seg. Etter drøye halvtimen havnet et innlegg på hodet til Stefan Strandberg, men ballen ble reddet på streken av gjestene.

Like før pause kunne Fredrik Semb Berge utlignet, men Odd Grenland-spilleren fikk ikke noe trøkk i avslutning og Jack Butland var raskt nede og stoppet forsøket.

Fortsatte etter hvilen  I pausen var U21-trener Per Joar Hansen offensiv foran andre omgang. 

- Nå skal vi lade batteriene for å gå utpå der og gi full gass. Vi kjører over England så det dundrer etter, sa treneren.

Og det gjorde Norge.

For selv om spillet bølget noe frem og tilbake i den andre omgangen, maktet ikke engelskmennene å skape de store sjansene på Marienlyst. Norge fortsatte å kjempe og trodde tydelig på utlikning.

I sluttminuttene hadde Norge flere gode muligheter, men de klarte ikke å omsette mulighetene til mål. Det endte dermed 2-1 til England, og en kunne se lettelsen i ansiktet på de engelske spillerne da dommeren blåste for full tid.