Bittert brudd

Suzann «Tutta» Pettersen (39) skriver at hun følte seg sveket og ført bak lyset av barndomskompis og tidligere manager Kevin Skabo (39) i sin nye bok «Tutta – uten mot, ingen ære».

KONFLIKT: I selvbiografien som kom ut fredag forteller Suzann «Tutta» Pettersen om en seks år lang konflikt med barndomskompis og tidligere manager Kevin Skabo. Foto: Annika Byrde / NTB
KONFLIKT: I selvbiografien som kom ut fredag forteller Suzann «Tutta» Pettersen om en seks år lang konflikt med barndomskompis og tidligere manager Kevin Skabo. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag slapp golfesset Suzann «Tutta» Pettersen sin selvbiografi. Der skriver hun blant annet om sitt gode forhold med president Donald Trump, men også om en seks år lang, hittil ukjent, konflikt med barndomskompis og tidligere manager, Kevin Skabo.

I 2011 tok Skabo over som manager for den norske golfstjernen. De to hadde kjent hverandre siden de gikk på barneskolen sammen og hadde i ungdomsårene flere ganger blitt mistolket som kjærester ifølge Pettersen.

TUTTA: Golfesset «Tutta» måtte vinne sin singelkamp mot Amarina Alex, og den rutinerte 38-åringen fra Norge satte den avgjørende putten på iskaldt vis. Video: GOLFTV Vis mer

Sammen skulle de bygge «Tuttas» merkevare og etablere et eget management. Men i løpet av relativt kort tid skulle samarbeidet og vennskapet bryte fullstendig sammen.

Kevin Skabo har fått lese gjennom Dagbladets sak. Se hans kommentar lenger nede i artikkelen.

- Blir uvel og kvalm

15. november 2012 er datoen som sitter som spikret i Pettersens minne. Dagen da forholdet til Skabo skulle endres for alltid.

Pettersen bladde gjennom VG mellom slagene på en vennskapsturnering i Mexico. Til sin store forbauselse skulle hun der finne ut at sin egen manager hadde signert bokseren Cecilia Brækhus til deres felles management. «Tutta» skriver at tittelen treffer henne i trynet som en rett høyre fra Mike Tyson.

«Nå kjenner jeg det i magen også, at jeg blir uvel og kvalm. Jeg må opp av dyna, og reiser meg i senga, hvor jeg bare blir stående og se mot taket. Skrike høyt. Hva er dette her for noe?», skriver Pettersen i boka.

Pettersen og Skabo hadde lenge snakket om å utvide managementet til å omfatte flere utøvere, men ifølge Pettersen hadde de en avtale om at de ikke skulle signere flere utøvere i managementet foreløpig.

GOD VENN: Kevin Skabo (t.v.) er nå manager for blant annet Mats Zuccarello. I oppveksten var han og «Tutta» gode venner og senere samarbeidspartnere. Foto: Berit Roald / NTB
GOD VENN: Kevin Skabo (t.v.) er nå manager for blant annet Mats Zuccarello. I oppveksten var han og «Tutta» gode venner og senere samarbeidspartnere. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer

- Kunne jeg leve med det?

«Tutta» skriver at hun var fly forbanna. De var uenige om tempoet i utviklingen av deres felles management. Men stridens kjerne skal også ha vært dypere ifølge golfstjernen. Brækhus-signeringen fikk henne til å stille spørsmål ved samarbeidet med Skabo.

VENNER: Suzann Pettersen har i flere år hatt et nært vennskap til Donald Trump. Dette snakket hun om da hun gjestet Lindmo på NRK. Video: Lindmo, NRK Vis mer

«Det skulle ikke være mangel på takhøyde i samarbeidet mellom Kevin og meg, så det var helt uforståelig for meg at jeg ikke kjente til dialogen mellom Kevin og Cecilia Brækhus før jeg leste om samarbeidet deres i VG. Det ble det veldig dårlig stemning av, fordi jeg følte at noe i vårt prosjekt hadde foregått bak ryggen min. Kunne jeg leve med det?», skriver Pettersen.

Golfstjernen og manageren prøvde å skvære opp i desember 2012, men bare en snau måned seinere avsluttet de samarbeidet for godt.

Dommedag

Nøyaktig to måneder etter at Skabo lanserte avtalen med Brækhus, kom det Pettersen omtaler som dommedag for henne selv og manageren.

Den dagen ble Cecilia Brækhus stemt fram som årets navn på Idrettsgallaen. Pettersen så programmet i opptak fra Orlando, og var enig i selve kåringen, men det som fikk begeret til å renne over var at Skabo mottok prisen på vegne av Brækhus, uten å gi beskjed til «Tutta» på forhånd.

I SENTRUM: Cecilia Brækhus havnet ufrivillig i sentrum av konflikten mellom «Tutta» og Skabo etter Idrettsgallaen i 2012. Her fra samme galla ett år tidligere. Foto: Aleksander Andersen/NTB
I SENTRUM: Cecilia Brækhus havnet ufrivillig i sentrum av konflikten mellom «Tutta» og Skabo etter Idrettsgallaen i 2012. Her fra samme galla ett år tidligere. Foto: Aleksander Andersen/NTB Vis mer

At hun ikke ble informert i forkant kunne hun ikke respektere og leve med. Noen dager seinere ringte hun Skabo og avsluttet samarbeidet.

«Det føltes enda verre enn å slå opp med en kjæreste, for relasjonen med Kevin gikk så langt tilbake, og det var noe av det aller kjæreste jeg hadde i livet. Men nå følte jeg at også den relasjonen, det vennskapet som hadde ligget i bunn for at vi startet samarbeidet om et felles management, var ødelagt. For slik jeg opplevde verden der og da, følte jeg meg sveket og ført bak lyset,» skriver Pettersen i boka.

Cecilia Brækhus ønsker å få frem at hun verken visste om eller ønsket å være en del av konflikten mellom Pettersen og Skabo.

- Jeg fikk aldri beskjed fra Skabo om at vårt samarbeid ikke var avklart med Tutta. Mitt samarbeid med Skabo ble avsluttet for mange år siden. Jeg er heller ikke underrettet om at jeg er nevnt i Tuttas bok. Dette kom som en overraskelse på meg, sier Cecilia Brækhus i en kommentar til Dagbladet.

Forsonet

Telefonsamtalen der Pettersen avsluttet samarbeidet var den siste samtalen hun og Skabo hadde sammen på seks år. Utad beskrev de bruddet som en strategisk avgjørelse, men sannheten var en helt annen.

Pettersen skriver at de begge burde ha lyttet til advarslene tidligere, men da var ikke forholdet til å redde.

Det skulle ta seks år før de to barndomsvennene igjen snakket sammen. Pettersen beskriver at savnet etter vennskapet med Skabo var som et sår som aldri grodde. Men våren 2019 møttes de to igjen.

Samtidig som Pettersen var på vei tilbake til golfbanen etter 20 måneders mammapermisjon, kom Skabo tilbake i livet til stjernen.

Duoen gikk den våren flere turer sammen i Nordmarka. I løpet av åtte-ni lange turer klarte de å finne tilbake til vennskapet. Gamle stridsøkser ble lagt ned og Skabo og Pettersen var igjen forsonet.

- Jeg er glad for at «Tutta» og jeg har gjenopprettet kontakten etter en altfor lang og vond pause. «Tutta» har sine tanker og følelser rundt det som skjedde, og jeg har mine. Nå er vi begge i nye faser i livene våre og nyter det. Vi ser framover, skriver Kevin Skabo i en SMS til Dagbladet etter å ha lest gjennom saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer