Vitesse-tap i Ødegaards siste kamp

Bittert Ødegaard-farvel

Frustrert Ødegaard slo oppgitt ut med armene da drømmen om Europa raknet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Vitesse - Utrecht 0-2 (0-1)

I kveld tok Martin Ødegaard farvel med Vitesse - klubben han har tilbrakt den siste sesongen i, og hvor han har fått sitt store internasjonale gjennombrudd.

Folk som ikke har fulgt 20-åringens karriere tett, har spurt hvor det ble av supertalentet som ble en verdenssensasjon i en alder av 15 år. I år har Ødegaard igjen vært på alles lepper, og det er ikke uten grunn.

Den offensive virtuosen endte opp med åtte scoringer og 10 målgivende pasninger i Eredivisie. Det sikret ham en plass på årets lag i divisjonen, som den eneste representanten utenfor suverene Ajax og PSV.

Statistikknettstedet whoscored.com rangerer Ødegaard som ligaens femte beste spiller i år, blant annet foran Barcelona-klare Frenkie de Jong.

- Emosjonelt

Ødegaard har fortsatt storspillet i kvalifiseringen til neste års Europa League. Mot Groningen holdt han liv i drømmen for Vitesse med ett mål og to assists, og tirsdag kveld skulle siste hinder overkommes.

Det første oppgjøret mellom Vitesse og Utrecht endte 1-1 på sistnevntes hjemmebane. I kveld skulle det avgjøres hvem som fikk Nederlands siste plass i den gjeve europeiske storturneringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer