Bittert tap for Moss

Alle hadde belaget seg på uavgjort og målløst da Ronny Deila dukket opp og sørget for borteseier 1-0 for Odd Grenland mot Moss.

Bare to minutter gjensto av oppgjøret da avgjørelsen falt.

- Utrolig bittert å tape på denne måten. Jeg trodde vi i det minste hadde skaffet oss ett poeng, og så skjedde dette. Innlegget på hjørnesparket fra Edwin van Ankeren fikk jeg bare en finger på. Jeg rakk ikke ballen, og der sto Deila og feiet den i mål, erklærte Moss-keeper Per Morten Kristiansen.

Bare noen sekunder tidligere hadde den samme Kristiansen levert en fantomredning på en heading fra Morten Fevang, som resulterte i den skjebnesvangre corneren.

Midtstopper Deila fikk sjansen i fanget og kunne tilfreds konstatere at ballen fant veien til nettet.

- Jeg hadde nesten forsonet meg med 0-0, men tenkte at jeg fikk stikke opp på hjørnesparket for å ta de eventuelle sjansene som kom. Og så datt ballen rett ned på foten min, sa Deila.

Odd-trener Arne Sandstø konstaterte at Odd Grenland hadde litt flaks som kunne reise fra Melløs og Moss med tre poeng i bagasjen.

- Men lag som vil kjempe i toppen har ofte den nødvendige dyktighet og «tur» som skal til for å vinne slike kamper. I fjor tapte vi mange jevne kamper med ett mål. I år håper jeg tendensen har snudd, sa han.

Han konstaterte at Odd Grenland bare har sluppet inn ett mål på tre kamper, og da har to av seriens heiteste medaljekandidater, Rosenborg og Molde, stått på den andre siden av banen. Odd er i toppen på samme poengsum som Bodø/Glimt og Molde.

- Slipper vi skader, skal vi være med i toppen hele veien, sa han.

Erik Brakstad var ikke i like godt humør. Han berømmet sitt lag for en voldsom arbeidsinnsats og beklaget at det ikke ga uttelling.

- Vi skapte for få sjanser. Pasningssikkerheten var for dårlig, men så innbyr heller ikke gressmatten på Melløs til sambafotball, fastslo Brakstad.

Den største sjansen hadde Øyvind Storflor i det 34. minutt da han fluktet ballen fra bare fem meters hold, men Erik Holtan leverte en utrolig reaksjonsredning.

Moss hadde trengt minst ett poeng i denne kampen. Nå står Viking, Rosenborg og Molde for tur i nevnte rekkefølge. Det kan bli en tøff mai måned for mossingene.

(NTB)