- Bittert

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg- Juventus 1-1. - Klarer vi uavgjort er jeg veldig godt fornøyd, sa Trond Sollied tirsdag ettermiddddag. I går var han fra seg av skuffelse. Fore Rosenborg var centimetre både her og der fra å knuse Juventus. Og så brant Bent Skammelsrud en straffe.

Men han scoret på en også - etter 69 minutter. Og resten av kvelden var en himmelsk forestilling på Lerkendal.

Og:

Juventus - som mange kaller verdens beste klubblag - visste hvor heldige de var.

Hadde fotball vært rettferdig ville nemlig RBK-gutta løpt æresrunder ennå. Sjøl Juve-trener Marcello Lippi var enig i det.

- Rosenborgs overlegne fysikk gjorde at de kjørte over oss etter pause, sier Lippi. - Ja, vi var veldig heldige.

Triste omstendigheter

Rosenborg lot seg aldri bringe ut av fatning sjøl om italienerne tok ledelsen på den tristeste måten. Og det var så mange håpløse omstendigheter rundt Filippo Inzaghis 1-0 at det var like greit å glemme hele målet fortest mulig. For først fikk Juventus et innkast RBK skulle hatt, deretter kom det en dårlig klarering og så somlet Roar Strand i mottaket.

Det endte med at Edgar Davids skjøt fra 25 meter.

Leggen til Inzaghi gjorde Jamtfall sjanseløs.

- Var det smart å la Bent Skammelsrud ta det andre straffesparket også?

- Det blir etterpåklokskap å si at han ikke skulle gjort det. Når slikt skjer så er det en vurdering som må bli tatt ute på banen. Og hvis Bent var klart, for det er det greit for meg.
- Noen er nødt til å ta det ansvaret.

- Vi er brukbart fornøyde med 1-1, men ikke mer, sier Roar Strand. - I garderoben etter kampen satt det en veldig skuffet gjeng. For alle er klar over at vi burde vunnet denne kampen. Vi hadde fortjent det også.

- Vi skapte like mange sjanser i denne kampen som mot Olympiakos i fjor, sier Trond Sollied. - Det sier en hel del. Og derfor skjønner jeg at gutta er skuffet.

- Jeg kjenner det jeg også.

Må slå Galatasaray

- Galatasaray slo Athletic Bilbao 2-1 - vurdering av gruppa?

- Bildet vil være klarere etter tre kamper. Og neste gang har vi Galatasaray hjemme. Vi trenger full pott i den kampen for å henge med.

Og:

- Sjøl om vi var veldig gode i andreomgangen har vi mer å gå på.

Men:

- Vi har ingen langsiktig plan i Mesterligaen, fortsetter Trond Sollied. - Vi snakker hele tida om å ta det som det kommer. Men det er klart at denne kampen har gitt oss et spillemessig løft. Og så hater vi å tape.

- Er dere bedre enn dere sjøl trodde på forhånd?

- Kanskje - når alt stemmer som i kveld. Men jeg sa på forhånd at dette var anledningen vi hadde for å slå Juventus. Og fordi vi ikke klarte det etter denne forestillinge, gjør det veldig vondt.

- Det er bittert, sier Trond Sollied.