-Bittert

For snart ett år siden vant Suzann Pettersen (21) sin hittil eneste seier på Europa-touren i Frankrike. I går hadde hun en kjempesjanse i Irland, men tapte etter omspill - og fikk nok en 2.plass.

Suzann gikk i går ut i nest siste flight på forblåste og regnfulle Killarney Golf Club i Irish Open. Hun var to slag bak ledende danske Iben Tinning (28). Etter 18 spilte hull var jentene likt - to under par.

Bittert

- Vi hadde omspill på hull 18, sier Suzann. - Jeg lå perfekt til etter utslaget, og hadde et greit innspill. Flaggplasseringen var håpløs, og putten min ble for kort. Den gikk rett forbi, og da var det gjort. Det var bittert.

Da vi spør Suzann om det da var fortjent at Tinning gikk av med seieren, syns hun ikke akkurat det.

- Men Iben er en veldig bra spiller, sier hun.

Suzann fikk en dårlig start på avslutningsrunden sin. Hun åpnet med bogey (en over) på hull 1 (par 4), og gjentok det på hull 3 (par 4).

- Der gikk jeg i vannet - en nybegynnerfeil, sier Suzann.

Så begynte det å stemme bedre for golfesset. Hun gjorde birdie (en under) på hull 11 (par 4) og hull 15 (par 4).

Skulle avgjort

- På hull 17 hadde jeg sjansen til å avgjøre hele turneringen, sier Suzann. - Jeg hadde en eagle-put (to under) fra snaue to meter, men misset og måtte nøye meg med birdie. Hadde jeg satt den ville jeg vært fire under par - og seieren ville vært min.

Suzann hadde eagle, birdie og birdie på hull 17 på sine tre runder.

Hun omtaler seg litt muntert som kvinnenes svar på amerikanske Phil Michelson, som stadig får den forsmedelige andreplassen. Suzann minnes godt da hun storspilte i Australia i slutten av februar i år. Hun holdt følge med verdenstoer Karrie Webb helt inn til 18. hullet, og tapte på omspill.

- Men jeg hadde en bedre følelse for spillet mitt i Australia enn jeg har hatt her i Irland, sier Suzann. - Det har egentlig butta litt imot hele uka.

Suzann har nemlig vært influensaplaget siden hun ankom fra Tenerife forrige mandag.

- Jeg slapp heldigvis å gå til sengs, sier Suzann. - Men det var verre med mamma (Mona) - hun måtte nedpå.

På tide med seier

I dag reiser Suzann og mamma Mona videre til Italian Open. Da skal hun trene hardt fram til turneringen starter på La Perla.

- Det skal bli godt å komme tilbake til varmen igjen, sier Suzann Pettersen til Dagbladet. - Og nå må det snart være min tur til å gå til topps igjen.

  • Iben Tinning tok sin første seier på Europa-touren, og den danske jenta og Suzann gikk på 214 slag på de tre dagene. Turneringen ble helnordisk da svenske Maria Bodén sikret seg tredjeplassen, ett slag bak. Bodén hadde for øvrig hole-in-one på hull 8, et 140 meter langt par 3-hull.
SURT OG KALDT: Suzann Pettersen måtte kle seg godt i det sure været i Irish Open i går. - Det skal bli godt å komme til varmen i Italia i morgen, sier hun.