Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjarmann sier opp i Lillestrøm

Familiære forhold er grunnen til oppsigelsen.

FERDIG I LILLESTRØM: Torgeir Bjarmann har levert oppsigelsen til Lillestrøm. Dermed er han snart ferdig som sportsdirektør i klubben. Foto: NTB Scanpix
FERDIG I LILLESTRØM: Torgeir Bjarmann har levert oppsigelsen til Lillestrøm. Dermed er han snart ferdig som sportsdirektør i klubben. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det skriver Torgeir Bjarmann i et leserinnlegg i Romerikes Blad. Det bekreftes også på Lillestrøms hjemmesider.

Det er familiære grunner til at han sier opp. Bjarmann ønsker å leve et vanlig familieliv sammen med kona og sine tre barn.

- Etter snart 25 år som ansatt som spiller og leder i LSK, så er det snart slutt. Det betyr at jeg over halve livet har levd med LSKs resultater på godt og vondt. Å jobbe i LSK har vært en livsstil, så det kommer til å være veldig spesielt og uvant å bli en som kun skal følge med fra utsiden, skriver Bjarmann.

Bjarmann representerte Lillestrøm i hele sin karriere på toppnivå, og begynte som sportsdirektør i klubben i 2009. Nå, etter åtte år, takker han for seg.

Gir ikke etter for press

Det har blåst kraftig rundt Bjarmann i det siste, spesielt med tanke på at Lillestrøm bare såvidt unngikk nedrykk i fjorårssesongen.

– Det vil sikkert være noen som tenker at jeg gir meg på grunn av kritkk fra lokalpressen, fra noen supportere og andre på sosiale medier. Det stemmer absolutt ikke. Jeg kan love dere at man blir temmelig hardhudet i denne bransjen, skriver Bjarmann.

– Det er egentlig veldig få som skjønner hva som kreves og hvilket omfang det dreier seg om å være sportsdirektør i en tradisjonsrik klubb som LSK. De som sannsynligvis vet det aller best er Per Mathisen, hovedtrenerne, Bjarne Sognnæs og Sissel. Alle disse vet at dette er en kontinuerlig jobb som pågår både på dagtid, kveldstid, helger, ferier og en del ganger til langt på natt når det står på som verst i overgangsvinduene.

Ferdig 31. oktober

Styreleder i Lillestrøm, Morten Kokkim, bekrefter at klubben har mottatt Bjarmanns oppsigelse.

- Jeg kan bekrefte at vi har mottatt oppsigelsen, og den tar vi til etterretning. Vi beklager at han sier opp, for vi vil ha han med videre, og kommer til å bruke ham i oppsigelsestiden, sier Kokkim til Dagbladet.

Bjarmann kommer til å være involvert i klubben frem til 31. oktober.

- Vi beklager at han sier opp, men vi har forståelse for at han har vært 25 år i LSK som spiller og sportsdirektør, og beslaglagt mange kvelder og helger gjennom det. Da må man kunne ha forståelse for at han tenker på å gjøre noe annet, sier Kokkim.

Nå begynner jakten på en erstatter.

- Vi skal bruke tiden vi har til rådighet for hvordan vi ønsker å organisere klubben videre. Vi har god tid, og det er vi glade for, sier Kokkim.

- På tide

Leder for Kanari-fansen, Kenneth Kvebek, synes det er på tide.

- Det er nok litt delt hva fansen synes, men det er nok mange som tenker at det er på tide å prøve noe nytt etter åtte år. Han har sittet lenge, og vi har ikke kommet oss noe særlig videre opp på tabellen. Vi har ligget stabilt på nedre halvdel. Da synes jeg det er på tide å prøve noe nytt, sier Kvebek til Dagbladet.

For ham og fansen, er det nå viktig at klubben vil tenke langsiktig.

- Jeg regner de får rimelig god kontroll på hvem de ønsker som erstatter når de får kartlagt markedet. Det løser seg nok greit tenker jeg. Men for oss er det viktig å tenke langsiktig, og at de får inn noen som tenker lengre enn ett år frem i tid og kan legge en langsiktig plan for klubben. Og klare å gjennomføre den, sier Kvebek.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling