- Bjarne har ønsket trener-jobben lenge

Benny Lennartsson tror Bjarne Berntsen lenge har ønsket å overta trenerjobben i Viking. Han mener Berntsen gjorde en kjempetabbe da han ansatte Kjell Inge Olsen.

Kjell Inge Olsen hadde trenerballast fra Vidar og 2. divisjon da han overtok Viking etter Benny Lennartsson for halvannet år siden.

I går valgte Olsen å trekke seg på grunn av manglende indre drivkraft og sviktende gjensidig tillit mot ei spillergruppe som har murret lenge.

Olsen har ikke fått gjennomslag for ideene sine og begynte å tvile på seg sjøl for en måned siden. Det var over og ut etter svake treningsresultater og 0- 4 i serieåpningen i Tromsø.

Berntsen på kort sikt

Sportsdirektør Bjarne Berntsen tar over jobben- på kort sikt. Akkurat slik han kortsiktig skulle ta over da Arne Larsen Økland fikk sparken i Viking i 1992. Den gangen satt Berntsen ut 1995-sesongen...

- Bjarne har ønsket seg jobben lenge. Og jeg kan ikke se hvem andre som kan ta over heller. Det måtte i så fall være meg, men det er helt uaktuelt, sier Benny Lennartsson til Dagbladet.

To bommerter

Lennartsson jobber som spion for det svenske fotballforbundet foran EM-sluttspillet. Men han følger med i Viking, og kjenner igjen mønsteret fra da han sluttet i klubben første gang i 1991.

- Dette har vi sett før. Den gangen var det jo også Bjarne Berntsen som fikk ansatt Arne Larsen Økland. Som han så overtok jobben til. For halvannet år siden var det Berntsen som ville ansette Kjell Inge Olsen. Som han nå overtar jobben fra. To feilbedømmelser, sier Lennartsson.

Lennartsson registrerer at Viking-ledelsen ikke angrer på ansettelsen av Kjell Inge Olsen.

- Jeg har lest det, og det er jo til å bli helt mørkeredd av. De kan gjerne mene det, men det blir jo for dumt, sier Benny.

Han synes tvertimot Viking-ledelsen, med Berntsen i spissen, bør ta sjølkritikk for ansettelsen.

- De burde aldri utsatt en så urutinert trener for belastningen ved å trene et eliteserielag som Viking. Det blir som å ansette en vikarierende sykepleier som overlege. Det som har skjedd er noe han kan bli merket av i lang, lang tid, sier Benny.

Bjarne Berntsen bedyrer for sin del at han slett ikke har tenkt å bli sittende i trenerjobben denne gangen.

- Helt uaktuelt, sier han.

- Det tar jeg med en klype salt. Fotballmessig er jo Bjarne den røde tråden i Viking, sier Benny Lennartsson.

Dårlige kjøp

Han tror for sin del at Viking kommer tilbake som et topplag bare Bjarte Lunde Aarsheim blir kvitt skadene sine.

- Bjarte gjør spillerne rundt seg gode. Med ham og Peter Kopteff tilbake, vil dette gå bra, sier Benny.

Han er mer kritisk til en del av spillerkjøpene.

- For å være et topplag i Tippeligaen er det ikke nok med gode spillere. Man må ha tipp-topp spillere. En del av anskaffelsene til Viking har vist seg å ikke være gode nok, sier Benny.

Og hvem i Viking-ledelsen skal lede jakten på en langsiktig trenerløsning så lenge Berntsen er opptatt på treningsfeltet?

- Arne Larsen Økland og Inge Valen er nok de i styret vårt med mest fotballerfaring, sier Berntsen.

FERDIG: Kjell Inge Olsen kjempet med tårene da han fortalte pressen at han trekker seg som trener for Viking.