LA KORTENE PÅ BORDET: Her forlater nederlenderen Steven de Jongh rettshuset i Reims 3. august 1998 etter å ha blitt avhørt om doping. Seinere har 39-åringen lagt kortene på bordet, noe som gjorde at han fikk fyken i Team Sky i fjor høst. Nå har han imidlertid fått ny jobb. Foto: AP / NTB Scanpix
LA KORTENE PÅ BORDET: Her forlater nederlenderen Steven de Jongh rettshuset i Reims 3. august 1998 etter å ha blitt avhørt om doping. Seinere har 39-åringen lagt kortene på bordet, noe som gjorde at han fikk fyken i Team Sky i fjor høst. Nå har han imidlertid fått ny jobb. Foto: AP / NTB ScanpixVis mer

Bjarne Riis ansetter eksdoper som sportsdirektør

Fikk sparken fra Team Sky i fjor høst.

(Dagbladet): Edvald Boasson Hagen og Gabriel Raschs profflag Team Sky mistet i fjor høst tre sportsdirektører da laget innførte nulltoleranse mot doping og alle ansatte med en dopingfortid.

De erfarne karene som måtte gå på grunn av sysling med dopingstoffer i fortiden var Bobby Julich og nederlenderen Steven de Jongh.

I tillegg trakk Sean Yates seg, men han nektet for at han på noe tidspunkt hadde jukset.

Innrømmet juks
Da de Jongh, som blant annet syklet for dopinglaget TVM på 90-tallet, måtte gå, forklarte Team Sky det slik i en pressemelding:

«Steven de Jongh har forlatt Team Sky etter tre sesonger som sportsdirektør. Etter at laget bekreftet sin posisjon på antidoping, innrømmet Steven at han tok et ulovlig middel i sin karriere som proffrytter.»

Nå har 39-åringen imidlertid fått seg ny jobb som sportsdirektør, og det er en annen tidligere juksemaker som har ansatt ham.

I ettermiddag sendte nemlig Bjarne Riis' lag Team Saxo-Tinkoff ut en pressemelding om at de Jongh er ansatt hos dem. 39-åringen starter arbeidet i det danske laget umiddelbart.

- For å fullføre vår sportslige setup har vi vært på utkikk etter en sjette sportsdirektør i en periode. Den siste tiden har jeg vært i kontakt med Steven, og på bakgrunn av våre samtaler føler jeg at han vil passe godt inn i laget. Jeg har også hørt mange gode ting om ham som sportsdirektør, og han kommer med solid erfaring. Jeg er glad for å kunne ønske ham velkommen på laget og ser frem til å arbeide sammen med ham, sier Team Saxobank-Tinkoff-eier Bjarne Riis i pressemeldingen.

Var usikker på framtida
Steven de Jongh gleder seg til å begynne i jobben.

- Jeg er veldig glad for muligheten for å kunne arbeide for Team Saxo-Tinkoff, og en av de sterkeste ryttertroppene i verden, sier 39-åringen, og fortsetter:

- Etter at jeg forlot Team Sky, visste jeg ikke hva framtida ville bringe. Men like etter nyttår hadde jeg noen samtaler med Bjarne og laget, og det utviklet seg til et jobbtilbud og en fantastisk sjanse for meg. Jeg ser veldig fram til å starte et nytt kapittel i min karriere som sportsdirektør, og jeg er takknemlig for tilliten som laget har vist meg.

Med de Jongh ombord, er Team Saxo-Tinkoffs sportsdirektørgruppe for 2013 komplett. Den består av Philippe Mauduit, Dan Frost, Tristan Hoffman, Fabrizio Guidi, Lars Michaelsen og de Jongh.

De Jongh bekrefter også ansettelen på Twitter i ettermiddag: «It's Saxobank Tinkoffbank ! New Job #sportdirector #happy», tvitret han i ettermiddag.