TAKKER RYTTERNE OG KOLLEGENE: Men Bjarne Riis nevner ikke Oleg Tinkov i sine kommentarer om bruddet med Tinkoff-Saxo. Foto:  Arnt E. Folvik / Dagbladet
TAKKER RYTTERNE OG KOLLEGENE: Men Bjarne Riis nevner ikke Oleg Tinkov i sine kommentarer om bruddet med Tinkoff-Saxo. Foto: Arnt E. Folvik / DagbladetVis mer

Bjarne Riis bryter tausheten - ignorerer Oleg Tinkov

- En spesiell takk til rytterne og støtteapparatet.

(Dagbladet): Søndag ble det bekreftet at Bjarne Riis gir seg i storlaget Tinkoff-Saxo etter en konflikt med den eksentriske eieren Oleg Tinkov.

Nå bryter han tausheten i en kort pressemelding publisert av hans sønn Thomas Nybo Riis på Twitter og gjengitt av Berlingske.

Der nevnes ikke Oleg Tinkov med ett eneste ord.

- Mine mange år med laget har vært en ekstraordinær reise. Jeg må gi en spesiell takk til rytterne og støtteapparatet i Tinkoff-Saxo. Fortsett å jobbe hardt, og jeg er sikker på at dere får resultatene dere sikter mot. Jeg ønsker dere alt godt, skriver Riis.

Dansken vil ikke si noe om bakgrunnen for bruddet med Tinkoff-Saxo, selv om sjef for Saxo Bank, som sponser laget, Lars Seier Christensen søndag var tydelig på at det skyldtes en konflikt mellom Riis og Tinkov.

- Lagledelsen i Tinkoff-Saxo og jeg er enige om ikke å kommentere omstendighetene rundt min avskjed, skriver Riis.

Nå skal 50-åringen distansere seg fra sykkelsporten og bruke mer tid på sine nærmeste.

- Jeg vil bruke tid på familien og venner og tenke gjennom hva jeg ønsker å utforske i det profesjonelle livet. Gjennom denne perioden vil jeg ikke være tilgjengelig for mediene, avslutter Riis.