FORSVINNER: Bjarne Riis slutter i Tinkoff-Saxo. Bildet er fra da stemningen mellom ham og Oleg Tinkov (til venstre) var langt lystigere i forbindelse med Tinkovs oppkjøp av laget i desember i 2013. Foto: AP Photo/Sang Tan
FORSVINNER: Bjarne Riis slutter i Tinkoff-Saxo. Bildet er fra da stemningen mellom ham og Oleg Tinkov (til venstre) var langt lystigere i forbindelse med Tinkovs oppkjøp av laget i desember i 2013. Foto: AP Photo/Sang TanVis mer

Bjarne Riis ferdig i Tinkoff-Saxo: - Ingen av dem ville finne en løsning

Forlater laget han startet etter klinsj med Oleg Tinkov.

(Dagbladet): Bjarne Riis forlater Tinkoff-Saxo. Det ble klart i en pressemelding søndag.

Det var etter Milano-Sanremo nyheten om at Bjarne Riis er suspendert fra sin rolle som sportsdirektør i Tinkoff-Saxo sprakk.

En klinsj mellom Riis og den eksentriske lageieren Oleg Tinkov ble beskrevet som grunnen til suspensjonen.

Søndag kom den varslede pressemeldingen om Riis' framtid i laget.

50-åringen slutter med umiddelbar virkning. Tinkoff-Saxo hevder at partene har kommet til felles enighet om at dansken skal slutte.

- Vi avslutter samarbeidet med umiddelbar effekt. Ingen av partene vil kommentere det ytterligere, skriver det russiske laget.

Pressemeldingen sier ikke noe om hvorfor Riis nå slutter i laget han har vært med i som lageier og/eller sportsdirektør siden oppstarten i 2001.

Laget skriver videre at de vil annonsere en ny struktur innad i laget hva gjelder støtteapparatet i neste uke.

Sjef for Saxo Bank, den andre hovedsponsoren, Lars Seier Christensen har de siste dagene forsøkt å megle fram en løsning mellom Tinkov og Riis. Det lyktes han ikke med.

- Under meglingen har det blitt klart for meg at ingen av dem virket særlig lystne på å finne en løsning for å fortsette samarbeidet. Med det som bakgrunn er nok dette den beste løsningen, skriver Christensen på sin Facebook-side.

Det har vært en tung innledning på sesongen for stjernelaget. Med Tinkovs rubler i ryggen var det ventet at de skulle markere seg i de største rittene anført av Peter Sagan og Alberto Contador.

Men så langt har de ikke lyktes. Slovaken står foreløpig med én triumf dette kalenderåret. Det samme gjør Contador, men det er bare Sagans seier som er fra et verdenstourritt.