Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykkel:

Bjarne Riis-lag frastjålet utstyr i millionklassen

Får ikke deltatt i UCI-ritt med elleve norske lag til start. 

 UHELDIGE: Tyver gikk løs på Bjarne Riis og Lars Seier Christenses lag, og stjal tolv sykler og femten hjulsett. (Lars Poulsen/Polfoto via AP)
 UHELDIGE: Tyver gikk løs på Bjarne Riis og Lars Seier Christenses lag, og stjal tolv sykler og femten hjulsett. (Lars Poulsen/Polfoto via AP) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Søndag går UCI-rittet Skive-Løbet i Danmark, men ett lag får ikke stilt til start.

Danske Team VéloCONCEPT, laget som drives av Bjarne Riis, har blitt frastjålet alle rytternes rittsykler og reservesykler, samt 15 hjulsett.

Bjarne Riis vant Tour de France i 1997, men ble senere fratatt seieren da han innrømmet bruk av doping. Riis har også vært mistenkt for å dope ryttere på lag han har vært sportsdirektør i, og gjorde nylig comeback i sykkelsporten ved å bli lageier i VéloCONCEPT-laget, et dansk kontinentallag.

– Team VéloCONCEPT vil ikke stille til start i søndagens UCI-ritt Skive-Løbet. Nattet er natt til søndag blitt utsatt for tyveri, hvor lagets deltakende rytteres sykler, samt mange ekstra hjulsett, er blitt stjålet, skriver laget i en pressemelding.

– Derfor er det ikke mulig for de seks rytterne å stille til start. Vi ber offentligheten om hjelp hvis de ser noe. Det dreier seg om 12 Cervelo S5-sykler, fullt utstyr med SRAM E-tap girsystem og 15 HED-hjulsett med Schwalbe-dekk.

Millionbeløp

Til den danske avisen Politiken, sier lagets pressesjef, Søren Silwa, at syklene har en verdi på 80 000 kroner hver. Når tolv sykler er borte, samt femten hjulsett, dreier det seg altså om et millionbeløp for det lille laget. Dog har laget funnet igjen hjulsettene, da tyvene har kastet dem fra seg i en busk i nærheten.

- Det er åpenbart at tyvene ikke har hatt plass til dem, sier Søren Silwa til Politiken.

Skive-Løbet starter klokken 12. Elleve norske lag stiller til start, hvorav tre kontinentallag, syv klubblag og et regionslag. Rittet vises i sin helhet på TV2 Sumo.