Bjarne Riis må på jakt etter ny hovedsponsor

Tinkoff Bank avslutter samarbeidet med dansken.

Monte Carlo, Monaco, 20090702:  Tour de France.  Team Saxobank pk. med Bjarne Riis. 
Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet
Monte Carlo, Monaco, 20090702: Tour de France. Team Saxobank pk. med Bjarne Riis. Foto: ARNT E. FOLVIK / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Bjarnes Riis og Tinkoff Bank har ikke greid å bli enige om en ny avtale, melder danske BT.

Tinkoff Bak er en av to hovedsponsorer for sykkellaget Team Saxo-Tinkoff. Om ikke Saxo Bank vil ta over hele avtalen, må Bjarne Riis på leting etter en ny hovedsponsor.

Grunnen til bruddet skal være at Bjarne Riis har mistet tålmodigheten.

- Gjennom våre intensive forhandlinger med Tinkoff Bank, ble det klart at vi er ute av stand til å komme til enighet på områder som er nødvendig for at vårt samarbeid skal vokse og bli suksessfylt etter 2013. Det mest sentral er at vi er uenige om hvordan sykkellaget skal ledes, skriver Bjarne Riis i en pressemelding.

Sponsoren med Contador-kritikk Samarbeidet avsluttes, til tross for at Tinkoff Banks russiske eier, Oleg Tinkov, uttrykte flere ganger under Tour de France at han vil at Tinkoff skal være den mest synnlige sponsoren for laget.

Avtalen med Saxo Bank ble under årets Tour forlenget med ytterligere ett år. Det har ikke kommet noen reaksjon fra den andre hovedsponsoren så langt.

Milliardæren Oleg Tinkov har vært en svært aktiv mann på Twitter den siste tiden. Under Tour de France ytret han et ønske om å kjøpe en hund, kalle den Chris Froome, for deretter å banke den opp hver dag.

For bare tre dager siden skrev Tinkoff Bank-eieren at han mente at lagets store stjerne, Alberto Contador, er lat og ikke presterer godt nok.

- Contas prestasjon var ikke god nok. Han må endre mange ting i forberedelsene sine, og må være med profesjonell. Men kommer han til å gjøre det? Det er spørsmålet...

- Lønnen hans står ikke til prestasjonene. Han er for rik, og ikke sulten nok, det er min mening - og jeg fortjener det. Han må jobbe hardere, tvitret millardæren om sin tidligere sykkelstjerne.

 FERDIGE:  Oleg Tinkov er feridig med Bjarne Riis og sykkellaget Saxo-Tinkoff. Foto: REUTERS/William Webster
FERDIGE: Oleg Tinkov er feridig med Bjarne Riis og sykkellaget Saxo-Tinkoff. Foto: REUTERS/William Webster Vis mer