Bjarne Riis og Saxo Bank er reddet

- Det har vært en hard tid, sier Contador-sjefen.

BEHOLDER LISENSEN: Laget til Bjarne Riis, Saxo Bank, sto i fare for å bli nedlagt etter dopingdommen mot Alberto Contador. Men nå kan dansken puste lettet ut. Foto: (AP Photo/Christophe Ena)
BEHOLDER LISENSEN: Laget til Bjarne Riis, Saxo Bank, sto i fare for å bli nedlagt etter dopingdommen mot Alberto Contador. Men nå kan dansken puste lettet ut. Foto: (AP Photo/Christophe Ena)Vis mer

Mandag kunne Bjarne Riis puste lettet ut. Etter over et år uten kontroll, gleder Saxo Bank-sjefen seg over igjen å kunne styre begivenhetene.

Lisenskomiteen i Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) besluttet mandag at Saxo Bank får beholde lisensen som verdenstourlag. Det åpner for deltakelse i Tour de France og de andre store rittene i 2012. Til Bjarne Riis' store glede.

- Jeg er glad og lettet. Det har vært en hard tid, sier sykkelsjefen.

- Man har vært uvitende hele veien. Det siste halvannet året har ikke vært det morsomste, det må jeg innrømme.

Sykkellagets lisens var til revurdering som følge av dopingsaken mot Alberto Contador. Tour de France-vinneren som hadde syklet inn flesteparten av Saxo Banks poeng ble utestengt i to år.

Riis forteller at han ennå ikke har fått en offisiell beskjed fra UCI, men smilet var på plass hos dansken da han ble nedringt av journalister som ville ha en kommentar til gladnyheten.

- Vi har overhodet ikke fått beskjed, men fikk vite det gjennom pressen. Det er merkelig, men nå vet vi det. Og det er positivt at vi beholder lisensen, sier han.

Saxo Bank-eieren vet at det venter hardt arbeid i tiden som kommer. Laget trenger nok poeng - uten Contador - til å få lisensen fornyet også for 2013. Men i motsetning til det siste halvannet året, kan Riis nå gjøre noe selv.

- Nå ha vi fått ro, og det betyr mye for oss alle. Nå vet vi hva vi har å forholde oss til, og nå skal arbeidstøyet på. Vi har mange oppgaver foran oss, men vi får lov til å gjøre dem. Det gjør det hele litt enklere, sier dansken.

(NTB)