SKYTESKIVE: Alberto Contador har fått mye kritikk så langt i Tour de France. Nå sier tidligere elever av Bjarne Riis at årets Saxo Bank er et av de svakeste utgavene noensinne. Foto: AFP PHOTO / JOEL SAGET
SKYTESKIVE: Alberto Contador har fått mye kritikk så langt i Tour de France. Nå sier tidligere elever av Bjarne Riis at årets Saxo Bank er et av de svakeste utgavene noensinne. Foto: AFP PHOTO / JOEL SAGETVis mer

Bjarne Riis slakter kritikken mot Contador

- De vet ikke en dritt, sier dansken.

(Dagbladet): Alberto Contador syklet inn til 47. plass på dagens etappe i Tour de France. Han satt trygt plassert i hovedfeltet og krysset mållinja på plassen bak Thor Hushovd.

I morgen starter den virkelige styrkeprøven i årets sykkelritt - og det er først nå rytterne skal inn i de tøffe fjellene. Start er i Cugnaux og målgang i Luz-Ardiden. Etappen regnes som den første virkelige fjelletappen i årets ritt.

Får kritikk Contador ligger på 16. plass i sammendraget. 4,07 bak sammenlagtleder Thomas Voeckler. Ting har ikke gått på skinn for spanjolen, og et vondt kne har plaget ham så langt.

Presset på Contador og Team Saxo Bank er likevel enormt til tross for en litt dårlig start.

Nå får Saxo Bank-sjef Bjarne Riis kritikk fra sine tidligere ryttere Alex Rasmussen og Allan Johansen.

- De har et av de dårligste lagene som Riis noensinne har hatt. Det er 50 prosent svakere enn i fjor, sier Johansen til danske B.T.

- Betyr ingenting Uttalelsen fikk Bjarne Riis til å tenne på alle pluggene etter dagens 11. etappe.

FORBANNA: Bjarne Riis (t.h.) mener Alberto Contador har fått ufortjent mye kritikk i Tour de France. Spanjolen ligger over fire minutter bak lederen. Foto: REUTERS/Stringer
FORBANNA: Bjarne Riis (t.h.) mener Alberto Contador har fått ufortjent mye kritikk i Tour de France. Spanjolen ligger over fire minutter bak lederen. Foto: REUTERS/Stringer Vis mer

- Dette sier de kun for at dere journalister skal ha noe å skrive om. Ikke en dritt annet. De vet ingenting. Ellers har jeg ingen kommentar, sier Riis til den danske avisen.

Contador ligger halvannet minutt bak sin argeste konkurrent Andy Schleck. Riis mener laget har fått ufortjent mye kritikk i løpet av Tourens første halvdel.

- Vi er halvveis, og vi har fortsatt ikke kjørt opp et fjell. Hvis vi ikke har slått til når Touren er over, så kan vi fint snakke om det. Jeg synes vi heller skal snakke om å gjøre det bra med de rytterne vi har, sier Riis.

- Gleder meg til fjellene Alberto Contador slet seg ikke ut på dagens relativt flate etappe, og er optimistisk foran hardkjøret som venter.

- Kneet er bedre og i morgen håper jeg det er helt perfekt, sier Contador.

Han har vært innblandet i flere velt så langt i Touren, og forteller at han ser fram til å starte klatringen.

BAK SKJEMA: Alberto Contador ligger halvannet minutt bak sin største konkurrent i sammendraget. Foto:EPA/GUILLAUME HORCAJUELO
BAK SKJEMA: Alberto Contador ligger halvannet minutt bak sin største konkurrent i sammendraget. Foto:EPA/GUILLAUME HORCAJUELO Vis mer

-Jeg gleder meg til fjellene. Det har vært elleve ville dager, og det blir godt å starte med fjelletapper, sier spanjolen.