Bjarne Solbakken legger opp

- Vemodig å gi seg nå, sier han.

Alpinisten Bjarne Solbakken (31) har bestemt seg for å legge opp. En leggskade gjør at han velger å avslutte karrieren etter 11 år på landslaget.

Solbakken har en verdenscupseier i super-G fra Beaver Creak i desember 2003. I tillegg har han tre pallplasseringer i verdenscupen.

Solbakken har deltatt i to OL og fire VM. Mesterskapshøydepunkt var 5.-plass i super-G i Salt Lake City i 2002. Her ble han også nummer seks i storslalåm.

- Det er selvfølgelig vemodig å gi seg nå, men leggskaden jeg fikk ved juletider gjør det vanskelig å satse videre. Jeg har mange gode minner fra en lang karriere, sier Bjarne Solbakken.

- Bjarne har vært en profesjonell og hardt arbeidende alpinist som har vært med i den harde kjernen i verdenscupsirkuset i mange år. Hans har vært preget av nøyaktighet og målbevissthet i arbeidet sitt, sier mennenes alpinsjef, Marius Arnesen.

(NTB)

GIR SEG: Skade gjør at Bjarne Solbakken legger bort alpinskiene. - Vemodig, sier han om avgjørelsen. Foto: TOR RICHARDSEN/SCANPIX
GIR SEG: Skade gjør at Bjarne Solbakken legger bort alpinskiene. - Vemodig, sier han om avgjørelsen. Foto: TOR RICHARDSEN/SCANPIX Vis mer
Bjarne Solbakken legger opp