Bjarte best i test

Bjarte Engen Vik var suveren da kombinertløperne finpusset formen i Gällivare i Sverige i dag. Rennet var den siste testen før verdenscupen starter på Lillehammer neste helg - hvis snøen kommer.

Engen Vik ledet med ett minutt og førti sekunder etter hopp på 91 og 96 meter. Kristian Hammer var nest best i bakken (88/91), men best i sporet. I mål var allikevel Bjarte Engen Vik 59 sekunder foran Hammer. Kenneth Braaten endte på tredjeplass 2,48 minutter bak Engen Vik, etter at han vant spurtduellen mot Preben Brynemo (2,49 bak). Det var kun norske deltakere i testrennet.

- Det er vanskelig å si noe om hvordan dette er i forhold til de utenlandske løperne. Men Bjarte hoppet veldig godt i dag - han virker sterk. Han fikk nye hoppski i går som han er veldig godt fornøyd med. Han er i samme gata som han har vært før, sier landslagssjef Vegar Granheim til Dagbladet.no.

Landslagssjefen var spesielt fornøyd med at Engen Vik fungerte godt i langrennssporet.

- Bjarte har ikke gått lange renn på en stund så dette var en viktig gjennomføring.

Kombinertløpernes første verdenscuprenn går av stabelen på Lilehammer neste helg. Regn og plussgrader gjør at det usikkert om rennet går som planlagt. På mandag blir avgjørelsen tatt.

- Hvis ikke forholdene blir bedre tror jeg rennet blir avlyst og tas igjen i mellom-Europa seinere i sesongen, sier Granheim som ønsker å forskyve verdenscupstarten i framtida.

- Vi ønsker å starte sesongen 14 dager seinere. Vi avslutter sesongen 10. mars, men vi kan gått holde på 14 dager lenger hvis vi starter tilsvarende seinere. Dette er en samla mening fra alle nasjonene.