Bjarte bestemmer framtida på kjærlighetsferie

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Bjarte Engen Vik (30) håper at en ferie med samboer og datter skal gi ham motivasjonen han i øyeblikket mangler for å satse på OL i Salt Lake City neste vinter.

- Ja, jeg ble verdensmester i Lahti, og er veldig glad for det. Men det skjuler ikke det faktum at jeg har stagnert de to siste sesongene. Og når du er vant til å vinne, så hater du å tape, sier Bjarte Engen Vik til Dagbladet.

I går ledet han sprintkombinerten i Kollen etter hopprennet, men gikk i mål som nummer fem.

Det er akkurat slike plasseringer han hater.

Og i går var hatet både sterkt og synlig der han ravet rundt i målområdet og bannet og svertet.

Vil gi seg på topp

- Jeg blir forbanna når jeg går så elendig langrenn som dette. Om jeg blir nummer 5 eller 15 betyr ingenting, det er elendig uansett. Jeg hadde ikke sjanse til å henge på da jeg ble forbigått etter et par kilometer, og er nå bare glad denne sesongen er over, sier Bjarte Engen Vik.

På avsluttende festmiddag med hovedsponsor K-bank og resten av kombinertlandslaget seint i går kveld var smilet tilbake på plass, men usikkerheten om framtida var like stor.

- Det har vært en vinter med flere skuffelser enn gleder, og jeg har alltid sagt at jeg skal gi meg når jeg er på topp, utdyper mannen som med sine 12 VM- og OL-medaljer er tidenes mestvinnende kombinertløper.

Syden eller London

Nå ser han fram til litt ferie.

Først skal han være med resten av kombinertlandslaget på sponsortur til Portugal eller Malta fire-fem dager i april.

Deretter planlegger kombinertkongen å ta med samboeren Eva Leistad og datteren Elise (åtte måneder) på en kjærlighetsferie.

Reisemål blir enten varmere strøk i syden eller storbyferie i London.

Arsenal

- Jeg er ikke like glad i varme som Eva. Og London kan være like bra. Da får jeg også en sjanse til å se favorittlaget mitt Arsenal i aksjon. Det er en drøm jeg har hatt lenge, sier Bjarte.

- Uansett skal det bli godt å komme seg vekk en stund. Og det kan være lurt å få litt avstand til ting når jeg skal finne ut om jeg har motivasjon til å ta en sesong til.

- Om man skal ha noen sjanse i OL, så må lysten være like sterk i juni som på vinteren. Og akkurat nå føles det ikke slik ut, sier Bjarte Engen Vik.

Men en skikkelig kjærlighetsferie kan endre på mye.

PÅ TUR: Bjarte Engen Vik drar på en etterlengtet ferie med samboeren Eva Leistad og datteren Elise (åtte måneder).