Bjarte ble straffet

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Bjarte Engen Vik tangerte bakkerekorden, men falt fra det som trolig hadde vært sammenlagtseieren i verdenscupen.

- Udugelig jobb av dem som bestemmer farten, sier en lettere forbannet Vik etter å ha blitt nummer 18 i sprintkonkurransen.

- De burde sett allerede etter to hoppere at farten var altfor stor. Nei, dette er mer enn bittert.

- Jeg hadde ingen sjanse til å holde meg på beina. Svevkurven ble for høy.

Den norske lagledelsen la inn protest rett etter hoppingen, men med dommerstemmene 2- 1 besluttet juryen at resultatet skulle stå.

Leder fortsatt

- Idiotisk! Bjarte blir straffet fordi han hopper for langt. Dette er rett og slett for dumt, raste Jon Inge Kjørum, kombinertlandslagets hopptrener og sportslige leder, umiddelbart etter juryavgjørelsen.

Nå har OL-mesteren 13 poeng til gode på gårsdagens treer, Mario Stecher, foran den siste konkurransen, som avvikles i dag og i morgen.

- Jeg må bare prøve å glemme det som har skjedd. Jeg vet rett og slett ikke hvordan jeg vil takle dette, sier Bjarte.
Og er fullstendig klar over at forskjellen mellom en første- og andreplass i verdenscupen er enorm. Stikker østerrikeren Stecher av med troféet taper Bjarte trolig et sekssifret beløp.

Tapt status

- Pengene er en ting. I tillegg kommer tapt status. Verdenscupen har vært et stort mål. Hvis jeg mister det på denne måten, er det utrolig bittert.

Kollens lykkeligste i går: Mario Stecher, som kan vinne v-cupen på noe så uvanlig som en kombinert fallseier.

- Bjarte er favoritt, smiler Stecher.