Bjarte Engen Vik

Ved siden av Bjørn Dæhlie er OL-kongen Bjarte Engen Vik (27) kanskje Norges aller største gullhåp i VM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Denne sesongen har Bardu-gutten sju verdenscupseirer - inkludert hans første i et sprintrenn noensinne.

Grunnlaget legges i hoppbakken. Bjarte er så god at han skremmer spesialhopperne. I sommer slo han til og med hopptrener Hroar Stjernens karer på plast.

Og det er ikke så mange som har mye bedre fart i sporet heller. Ifølge ekspertene er han den komplette kombinertløper - en drømmetype. I 1998 var Bjarte også kandidat til Folkets idrettspris i Dagbladet.

Nagano-OL ble en parademarsj til gullmedaljer både individuelt og med laget.

Men mange glemmer at Bjarte er en veteran og har slitt i mange år for suksessen.

I 1990 fikk han den første internasjonale gullmedaljen, i lag-VM for juniorer sammen med Elden og Skard. De siste åra har det stort sett bare gått framover: Bronse i OL på Lillehammer 1994, VM-sølv i Trondheim i fjor.

Men seieren i verdenscupen sammenlagt gledet nesten like mye som OL-gullet. Bjarte er virkelig blitt stabilt god.

I Ramsau håper han på å utfylle medaljesamlingen med et VM-gull. Ifølge landslagstrener Jan Erik Aalbu kan Bjarte nesten hente gullet allerede nå.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si om Bjarte. Akkurat nå tror jeg han er Norges beste vinteridrettsutøver. Han vinner renn på renn, leverer strålende prestasjoner og er imponerende stabil. Det er ikke bare å møte opp og hente verdenscupseire i kombinert heller, men Bjarte får det nesten til å se slik ut, sier Aalbu til NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer